Analyse Opwijk helemaal zeker van periodetitel

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Opwijk helemaal zeker van periodetitel
Foto: © SC

Opwijk heeft zich dit weekend verzekerd van een plaats in de eindronde. Door de winst tegen Berchem is Opwijk nu helemaal zeker van de tweede periodetitel. Londerzeel klopte Opstal en blijft aan de leiding van het klassement. Ukkel blijft wel in het Londerzeelse spoor. 

Opwijk kan voor de tweede keer dit seizoen dezelfde periodetitel vieren na de 2-0 zege tegen titelkandidaat Berchem. Van Laethem vond nog maar eens de weg naar de netten. Opwijk nadert nu tot op één punt van Berchem, dat vierde blijft. Opstal heeft wel een match meer gespeeld dan Berchem. 

Grimbergen verloor ietwat verrassend op eigen veld van RC Lebbeke, dat daarmee zijn tweede overwinning op rij boekt. Lebbeke is stilaan uit de onderste regionen van het klassement aan het weggeraken en komt door deze zege op gelijke hoogte van Grimbergen in de stand. Grimbergen leed zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen. Grimbergen speelt nog twee keer na mekaar thuis en zal in die matchen goed moeten presteren om terug wat meer ademruimte te krijgen. Lebbeke lijkt ondertussen bezig aan een wederopstanding.

De derby tussen Ukkel en Rode-Verrewinkel stond bol van het spektakel. Bij rode lantaarn Rode-Verrewinkel was het vooral Rimbold die zijn kunnen toonde, ondermeer door twee keer te scoren. Dat volstond echter niet om op Ukkel punten te pakken. Bij een 2-2 stand werd Madawa nochtans uitgesloten, maar Allou bezorgde de thuisploeg alsnog de overwinning. Ukkel blijft Londerzeel zo op de hielen zitten. Ukkel heeft één punt minder dan leider Londerzeel, maar heeft ook een match minder gespeeld. Voor Rode-Verrewinkel ziet de situatie er nog altijd even uitzichtloos uit dan vorige week.

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de 26ste speeldag haalde Londerzeel het van Opstal. Londerzeel behoudt zo zijn leiderspositie. Het kwam nochtans snel op achterstand, maar scoorde in de tweede helft twee keer in twee minuten. Opstal ziet een mooie reeks afgebroken, maar bevindt zich nog altijd in de top van het klassement.

Lebeke-Aalst en Kampenhout hadden evenveel punten en stonden allebei achterin het klassement. Hun onderling duel was dus een belangrijke wedstrijd in de strijd om het behoud. Lebeke-Aalst werkte twee keer een achterstand weg, wat resulteerde in een billijk gelijkspel. Beide ploegen schieten hier niet veel mee op. Er zijn nu maar liefst vijf ploegen in vierde B die tot nu toe 27 punten behaalden en daar zijn Lebeke-Aalst en Kampenhout er twee van. [ST]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties