Strijd Club - Anderlecht gaat verder op televisie

Strijd Club - Anderlecht gaat verder op televisie
Foto: © SC

De rivaliteit tussen Club Brugge en Anderlecht is wellicht de grootste die het Belgische voetbal rijk is. Nu dreigt die rivaliteit zich ook op televisioneel gebied verder te zetten. De twee clubs plannen elk een eigen televisiezender en kiezen daarvoor twee partners die al even grote rivalen zijn: Telenet en Belgacom.

Anderlecht staat het verst met zijn digitale televisieplannen. De Belgische recordkampioen lanceert begin augustus zijn eigen televisiekanaal, dat zal uitzenden via het platform van BelgacomTV. "De voorbereiding van een eigen televisiekanaal zit op schema", vertelt Chris Lioen, de commerciële directeur van de Brusselse voetbalclub in De Tijd. "Elke dag wordt een programma van ongeveer 30 minuten gemaakt, dat in een loop uitgezonden wordt. In eerste instantie zit het programma in het gewone abonnementsaanbod van Belgacom. Later kan het eventueel via pay-per-view aangeboden worden."

Club Brugge staat veel minder ver. De landskampioen is momenteel nog aan het onderzoeken of een televisiezender wel rendabel is. "We zijn alert voor nieuwe commerciële activiteiten en onderzoeken wat mogelijk is", vertelt Clubs bedrijfsleider Filips Dhont. "Een eigen televisiezender heeft tal van voordelen. Het is een ideaal middel om met de supporters te communiceren, om de zichtbaarheid en naamsbekendheid van Club Brugge te verhogen. Om nieuwe inkomsten te genereren ook. Maar er zijn ook nadelen: België is een kleine televisiemarkt, een eigen tv-zender oprichten is niet goedkoop. We onderzoeken dan ook wat financieel en inhoudelijk haalbaar is. Het is niet de bedoeling dat we er geld aan verliezen, of dat we programma's maken die inhoudelijk geen niveau halen."

Als Clubs televisiezender er ooit komt, dan zal het wellicht via sponsor Telenet uitzenden. Nadeel is dan wel dat die zender niet zomaar wedstrijdbeelden mag gebruiken, aangezien de rechten daarvoor bij Belgacom -de grote rivaal van Telenet- zitten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties