Degradatiestrijd naar climax

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Degradatiestrijd naar climax
Foto: © SC

Zaterdag  4 maart 2006 worden de uitgestelde wedstrijden (wegens sneeuwval) van 26 november 2005 gespeeld. Toen was er, behalve de sneeuwvlokken, nog geen vuiltje aan de lucht voor wat betreft het degradatieprobleem voor o.m. Dames Zultse en Exc. Kaart. Intussen is de competitie in ’s lands hoogste klasse echter in een stadium gekomen waar vooral hogervernoemde clubs uit hun doppen moet kijken. M.a.w. het afdalingsprobleem heeft Zultse en Kaart in de greep.
 
Op die bewuste datum (4 maart) speelt Dames Zultse VV voor gastvrouw in de Kastanjestraat voor Exc. Kaart. Na een stevige remonte liet de Antwerpse club de laatste weken enige steken vallen terwijl Zultse her en der wat punten sprokkelde voldoende om Kaart in het vizier te houden want slechts twee punten is nog het verschil. Bij winst kan Zultse een uitstekende zaak doen want er is ook nog een terugmatch in het Antwerpse terwijl de Oost-Vlaamse ploeg ook nog rode lantaarn Opex Girls Oostende bekampt. Alhoewel, een wedstrijd moet nog altijd gespeeld worden om eventuele conclusies te trekken. Want Kaart heeft vooralsnog de beste troeven in handen wegens die dubbele voorsprong.
 
Met nog 5 wedstrijden voor de boeg ligt een derde landstitel binnen handbereik voor Rapide Wezemaal. De kampioenen kunnen straks tegen hekkensluiter Oostende er een doorgedreven training van maken gekruid met een pak doelpunten. En stilletjes hopen dat de dichtste achtervolgers alsnog punten verliezen.
 
Want die mogelijkheid bestaat vermits RSC Anderlecht en KVK Tienen tegen mekaar uitkomen. Die tweede plaats, vorig seizoen in handen van KVK Tienen (toen Eva’s Kumtich), kan de Brusselse club  nog moeilijk uit handen geven wegens een voorsprong van zeven punten. Kunnen beide van mekaar geen afstand nemen dan speelt dat uiteraard in de Wezemaalse kaarten.
 
Anderzijds zit Zuid-West Vlaanderen zowat in hetzelfde schuitje want met de komst van WS Woluwe kan de thuisploeg met winst zijn adelbrieven aanscherpen voor die derde plaats. Weliswaar zijn vier punten achterstand op Tienen niet zo maar te overbruggen maar je weet maar nooit !  Al blijkt Woluwe geen tegenstander om daar zo maar over te lopen. De Brabantse bezoeksters kunnen aardig uit hun pijp komen.
 
Na de verrassende nederlaag van vorig week tegen Sinaai Girls krijgt Stand. Luik het bezoek van Oud-Heverlee Leuven. Twee ploegen die vorige week op hun puntenhonger bleven zitten. Bovendien ook twee clubs die terecht naar een topvijfplaats mikken. Mede door een achterstand van vijf punten op Standard wordt dit heel moeilijk voor OHL. Dat wordt het eigenlijk niet voor de Waalse vrouwen maar dan moet er wel gewonnen worden.
 
Vooralsnog prijkt Sinaai Girls op een zevende plaats in het klassement, zowat de koppositie van de middenmoot. Tegen Lentezon Beerse kunnen de Wase vrouwen, gesterkt door die recente zege, opnieuw naar de zege grijpen. Want met de hete adem van Vlimmeren en, inderdaad, ook Beerse, moet Sinaai zonder meer de volle pot trachten te bemachtigen.
 
K. Vlimmeren Sp. krijgt op eigen veld  met VCD. E. Aalst een tegenstander te bekampen die vaak verrassend uit de hoek kan komen. Opletten wordt meteen het ordewoord. Bij winst kan Vlimmeren alvast, in het beste geval, een mooie sprong voorwaarts maken. Vlimmeren in de rol van de derde hond ? In voetbal is alles mogelijk !
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties