Berlijn krijgt rammel, Dortmund gelijk

Philippe Crols

Hertha Berlijn heeft weer eens verloren. Vorige week was staartploeg Duisburg nog te sterk voor de Berliners en zaterdag kwam rode lantaarn Keulen winnen met maar liefst 2-4. Hertha sleept zich naar het einde van de competitie. Ondertussen slaagde ook Dortmund er weer niet in om te winnen en won Vittek met 3-0 van Duisburg.

Hertha Berlijn - Keulen  2-4

Voor Keulen was dit zowat een wedstrijd die moest gewonnen worden. Het werd ook een heel vreemde partij met geen doelpunten in de eerste helft, maar wel zes in de tweede. Net na rust opende Podolski de score voor de bezoekers en een minuutje later verdubbelde Streller de Keulse voorsprong. Berlijn sloeg echter onmiddellijk terug, want twee minuten na de 0-2 scoorde Pantelic de 1-2. Een kwartier voor tijd trapte Podolski zijn tweede binnen en zo kon Hertha weer helemaal opnieuw beginnen. Toen zeven minuten voor tijd ook Pantelic zijn tweede van de middag maakte leek een punt weer even mogelijk, maar het werd uiteindelijk geen 3-3, maar wel 2-4. Scherz bezegelde definitief het lot van Berlijn. Keulen krijgt zo weer enkele ploegen in het vizier onderaan het klassement. Voor Berlijn mag het een wonder heten dat het nog altijd maar op drie punten van plaats vijf staat.

Dortmund - Mainz  1-1

Winnen is een moeilijke opdracht voor Borussia Dortmund de laatste weken. Twee weken terug werd er nipt verloren van Bremen en sindsdien gaat het vrij slecht met de Borussen. De komst van Mainz moest een thuisoverwinning opleveren, want Mainz bevindt zich ergens onderin de Bundesliga. Oude getrouwe Wörns bracht de thuisploeg na een halfuur spelen nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft maakte Thurk de 1-1. Daar bleef het ook bij en dus kwam Dortmund weer niet verder dan een puntendeling. Dortmund is nu 1 van de vier ploegen die met dertig punten op plaats zeven staat. Mainz schiet met het punt niet veel op en blijft zestiende.

Nürnberg - Duisburg  3-0

Nürnberg - Duisburg was een rasechte degradatie-topper. De Slovaakse spits van de thuisploeg, Vittek, ontpopte zich tot man van de match. Hij scoorde namelijk al de doelpunten. Na een kwartier had hij er al twee in het bezoekende doel getrapt. In de slotfase legde hij de 3-0-eindstand vast. Tararache had voor Duisburg enkele minuten voordien nog een rode kaart gekregen. Duisburg blijft zeventiende, Nürnberg kan op plaats veertien voorlopig weer even rustiger ademhalen.