Chelsea en Juve op zoek naar eerherstel

Harald Berings
| 0 reacties
Chelsea en Juve op zoek naar eerherstel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de heenrondes van de tweede ronde in de Champions League werden er al flink wat duels afgebikkeld. FC Barcelona bezorgde Chelsea een zeldzame hete avond, en Juventus ging verrassend onderuit bij Werder Bremen. Net als Villarreal en de Rangers krijgen ze vanavond de kans om het één en ander recht te zetten, op weg naar de finale in Parijs.

BARCELONA - CHELSEA

Het meest besproken duel uit de heenronde was ongetwijfeld Chelsea-Barcelona. Gekruid door drie doelpunten, waarvan twee own-goals, een rode kaart en een meer dan gezonde dosis spanning beleefde de Europese voetballiefhebber een onvergetelijke avond. Ook vanavond belooft weer een thriller te worden. Chelsea moet immers met twee doelpunten verschil winnen, en dat in een haast oninneembaar Nou Camp.

Asier del Horno pakte rood op Stamford Bridge en zal er vanavond dus, net als Michael Essien (eveneens geschorst), niet bijzijn. Lionel Messi (foto), slachtoffer van de Spaanse aanslag twee weken geleden, beloofde alvast zijn beste wedstrijd ooit te spelen. "José Mourinho heeft me beledigd door mij en mijn ploegmaats 'acteurs' te noemen. Dat zet ik hem betaald: ik wil aantonen dat ik een profvoetballer ben, en geen theaterspeler, zoals hij iedereen wil doen geloven."

Gisteren werd Chelsea niet bepaald gastvrij ontvangen op de luchthaven van Barcelona. Honderden Barça-fans stonden paraat om José Mourinho de bespuwen en beledigen. De Portugees deed het naar eigen zeggen voor zijn spelers. "Nadat ik gepasseerd was, konden mijn spelers in alle rust naar de spelersbus." Frank Rijkaard kreeg weet van de feiten op de luchthaven, en riep de supporters in Nou Camp alvast op om de Portugese coach een vriendelijke ontvangst te geven. Mourinho, die als eerste van Chelsea het stadion zal betreden, moet volgens de Nederlander onthaalt worden met applaus.

Barcelona - Chelsea is LIVE te volgen op Sporza vanaf 20:30.


JUVENTUS - WERDER BREMEN

Bij Juventus waren ze relatief tevreden toen ze te horen kregen dat Werder Bremen de opponnent zou worden in de tweede ronde. Toch zullen ze die mening in Turijn moeten herzien. De Duitsers reizen immers af naar de Alpenstad met een 3-2 voorsprong op zak. In de heenwedstrijd in het Weserstadion liet Juventus zich in de slotminuten met twee tegengoals op vijf minuten uittellen, en ging Gianluigi Buffon een zeldzame keer in de fout.

Werder kwam even na het halfuur op voorsprong via Schulz. In de tweede helft ging Juventus erop en erover na doelpunten van Nedved en de Franse goalgetter Trezeguet. Maar toen kwam de Italiaanse nonchalante trek naar boven bij de Oude Dame, en op vijf minuten bliezen Borowski en draaischijf Micoud de tegenstand weg. Met een doelpunt in blessuretijd greep Bremen niet alleen de overwinning, maar ook een positieve uitgangspositie.

Voor de terugmatch staan er nog vraagtekens boven het spitsenduo Trezeguet-Ibrahimovic. Beide aanvallers sukkelen met enkel- en knieblessures, nadat ze gehavend terugkwamen van interlandverplichtingen. Bij Bremen was Micoud, goed voor het winnende doelpunt in de heenwedstrijd, even twijfelachtig, maar hij lijkt het treffen in Delle Alpi zonder veel problemen te halen.

Juventus - Werder: samenvatting na Barcelona - Chelsea op Sporza.


VILLARREAL - RANGERS

De Glasgow Rangers beleven een woelig weekje. Nadat ze de Franse topcoach Paul le Guen konden binnenhalen moeten de Schotten zich echter weer concentreren op de Champions League. Daar wacht hen een moeilijke opdracht: in de bijna onneembare burcht van El Madrigal moeten de Rangers vanavond winnen, willen ze nog kans maken op de volgende ronde.

Daarvoor rekent afscheidnemende coach Alex McLeish na het wegvallen van Dado Prso op onze landgenoot Thomas Buffel. De ex-Feyenoorder mocht in Ibrox Park pas na zeventig minuten invallen, en zat dit weekend zelfs een hele wedstrijd lang op de bank. Maar met de komst van een nieuwe oefenmeester kan Buffel hoopvol uitkijken naar volgend seizoen. Het huidige is immers uitgedraaid op een flopjaar voor de Rangers. Kampioen worden ze al lang niet meer, en de kans is erg klein dat de Bhoys zich kunnen plaatsen voor de Champions League.

Willen de Schotten de huidige jaargang nog wat glans meegeven, is winst tegen Villarreal dus aangewezen. El Submarino Amarillo moet vanavond dan wel de Argentijnse international Juan Pablo Sorín missen, toch ziet het er voor de Spanjaarden niet slecht uit: voor het eerst in de geschiedenis van de club kunnen ze doorstoten tot de kwartfinales op het kampioenenbal. Villarreal draait een matig seizoen, al heeft de nummer 7 van de Primera Division nog steeds uitzicht op de vierde plek, die rechtgeeft op nieuwe deelname aan de Champions League.

Villarreal - Rangers: samenvatting tijdens de rust en na afloop van Barcelona - Chelsea op Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties