Inter neemt nipt de maat van Sampdoria

Maarten Vandenabeele

Inter blijft volop meespelen voor de eerste twee plaatsen in de Serie A. In eigen huis waren de Nerazzurri Sampdoria de baas. Eerder op de avond bleven klopte Siena het stilaan veroordeelde Treviso met dezelfde cijfers.

De bezoekers waren in de eerste helft minstens de evenknie in Milaan. In de 37e minuut kregen de Blucerchiati de eerste grote kans: Pisano gaf Flachi de 0-1 op een presenteerblaadje maar Wome kwam nog redding brengen. 3 minuten later was het raak aan de overkant: Figo zette voor en Adriano kopte op de lat. In de rebound was de Braziliaan wel succesvol. Na 2 speeldagen schorsing een mooie rentree voor de spits: 1-0. In de
tweede helft controleerde de thuisploeg de partij. De zege kwam niet meer in gevaar.

Siena stuurde Treviso met 0 punten huiswaarts. In de eerste helft miste Chiesa nog een strafschop maar na de pauze deed Bogdani beter: 4 minuten voor tijd kopte de Albanees de winning goal binnen. Baseggio kwam 20 minuten voor tijd in het veld maar kon zijn ploeg geen punt bezorgen, waardoor Treviso steeds meer afgezonderd op de laatste plaats blijft.