Ronaldo zoekt eerherstel bij Braziliaanse selectie

Dave Sentobin
| 0 reacties
Ronaldo zoekt eerherstel bij Braziliaanse selectie
Foto: © SC

“Dat was het laatste wat me nog kon overkomen”, zei een zwaar aangeslagen Ronaldo op de Spaanse televisie. De immer lachende Braziliaanse spits refereerde uiteraard naar de gemiste penalty van zaterdag. In de laatste minuut lokte hij zelf de penalty uit, maar hij miste de kans om de held van de avond te zijn. Door de nederlaag van Barça had Real immers op zeven punten van de Catalanen kunnen komen.
 
El Fenómeno zit momenteel in grote crisis bij zijn club. De Braziliaan hoopt dan ook dit jaar met zijn land geschiedenis te schrijven. De Braziliaanse selectie kan de generatie van Pelé voorgoed naar de geschiedenisboeken verwijzen. “Sinds 1994 zijn we aanwezig op elke finale”, liet Ronaldo nog optekenen. De Braziliaanse nationale ploeg is de enige plek waar Ronie zich nog gelukkig voelt.
 
Ronaldo zei ook nog dat de uithaal van Platini hem zwaar geraakt had. De kapitein van het Franse sterrenelftal van ’84 vond Ronaldo te dik en te oud. Gelukkig heeft de Braziliaan ook nog enkele vrienden in deze moeilijke tijden. De Braziliaanse president Lula en het Argentijns enfant terrible Maradona hebben de topspits al raad gegeven. “Maradona zei me dat geen enkele speler heel zijn carrière goed zal spelen. Hij zei me ook dat ik rustig moest blijven”, vertelde Ronaldo aan de Spaanse televisie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties