Zaak-Oulmers volgende week voor rechter

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Zaak-Oulmers volgende week voor rechter
Foto: © SC

Krijgen we volgende week de opstap naar een nieuw Bosman-arrest? Het is goed mogelijk, want maandag komt de zaak-Oulmers voor de handelsrechtbank van Charleroi.

In die zaak klaagt Charleroi de Fifa aan omdat die laatste weigert een vergoeding te geven voor de blessure die Abdelmajid Oulmers opliep tijdens een interland met Marokko. Oulmers keerde zwaar geblesseerd terug uit Marokko en kon maandenlang niet spelen voor Charleroi. De Fifa weigert echter een compensatie uit te betalen omdat men bang is dat ook andere clubs daar dan aanspraak op gaan maken. Charleroi laat het daar echter niet bij en stapte naar de rechtbank. 

Charleroi wordt daarin gesteund door de G14, een organisatie die achttien grote Europese clubs herbergt. Als Charleroi gelijkt krijgt van de rechter, dan zal dus ook de G14 zijn slag thuishalen en moet de Fifa in de toekomst wel samenwerken met de organisatie. Voorlopig weigert de Fifa om concreet samen te werken met de G14 omdat de wereldvoetbalbond het niet begrepen heeft op de progressieve ideeën van de organisatie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties