Sinaai Girls - KFC Lentezon Beerse 0 - 1

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Sinaai Girls - KFC Lentezon Beerse   0 - 1
Foto: © SC

Een doelpunt bleek genoeg voor winst.

Eerste helft:
 
 Sofie Piessen opende de debatten in de 9’. Haar schot werd echter mooi gepakt door Veerle Willekens. Daarna zagen de toeschouwers 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Lentezon probeerde combinerend en via de flanken naar doel op te rukken, maar bleek op het kleine veld soms iets te enthousiast en  dus werden enkele veelbelovende aanvallen terecht afgevlagd voor buitenspel. Gitte Mateusen kwam haar goalie dan weer goed bijstaan wanneer die toch eens gepasseerd leek. In de laatste 10 minuten toch een sterker Lentezon en een doelpunt hing in de lucht. Een hoekschop werd maar nipt over gekopt door Tinne Vandenberghe en enkele strakke en goed getrapte vrije trappen van Anja Poels hadden een secure Ellen van Trier nodig.  Janice Cayman onderschepte een slecht ingespeelde bal in de thuisdefensie en ging haar flank af.
 
Iedereen verwachtte een voorzet richting tweede paal, maar het verrassend en perfect gekruist schot van Janice verdween via de vingertoppen van Van Trier mooi in de verste hoek. Tinne Vandenberghe had even later nog een uitstekende mogelijkheid om de bezoekende voorsprong uit te diepen.
 
Tweede helft:
 
 Een iets nadrukkelijker Sinaai in de tweede periode, maar het bleek toch al snel dat Lentezon de wedstrijd controleerde en Sinaai niet echt bij machte was om de situatie om te draaien. Dus weer hetzelfde spelbeeld dan voorheen: Lentezon die regelmatig mooie en veelbelovende aanvallen gestopt zag door een correcte buitenspelvlag en Sinaai dat met lange ballen probeerde om zo gevaar te kweken. In de slotminuten dan toch wat meer spanning want met een 0-1 op het bord kon de wedstrijd natuurlijk nog alle kanten op. Het thuisoffensief was echter niet scherp genoeg om de secure bezoekende verdediging te verschalken en toen diep in blessuretijd Sofie Piessen de bal hoog over joeg was het duidelijk dat de drie punten mee naar de kempen zouden gaan.
 
 
Een strenge, maar goed leidende ref Pieters toonde 5 gele kaarten in deze soms felle, maar sportieve wedstrijd die net als enkele weken geleden eigenlijk evenwichtig verliep. Ook deze keer kon de thuisploeg niet scoren, de bezoekers wél en daar gaat het natuurlijk om in dit spelletje... 
 
Doelpunt: 43’  Janice Cayman (0-1)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties