Palermo en Inter winnen heenwedstrijd

Maarten Vandenabeele

De heenwedstrijden van de halve finale van de Coppa Italia waren allebei een prooi voor de thuisploegen. Toch is nog niets gezegd over de finaleplaatsen: Palermo en Inter kunnen nog niet gerust zijn in de goeie afloop tegen respectievelijk Roma en Udinese.

In Sicilië gingen beide ploegen verschroeiend van start: al na 4 minuten stond het 1-1. Eerst zette Alvarez zich door op de flank en zijn voorzet kon Perrotta binnenduwen met de borst: 0-1. 3 minuten later was alles te herdoen: Brienza reageerde sneller dan Bovo en het stond 1-1.  In de eerste helft kwamen beide ploegen dicht bij een nieuwe treffer maar de stand bij de rust was 1-1. Na de pauze verwaterde de partij wat maar de Rosaneri haalden toch de volle buit binnen: Mutarelli benutte een assist van Godeas, 2-1 in de 69e minuut. Of die overwinning voldoende zal zijn om de finale te halen, is zeer de vraag.

Inter staat er iets beter voor dan Palermo. De Nerazzurri wonnen met 1-0 van Udinese, dat zijn doelman De Sanctis dankbaar mocht zijn. De doelman speelde een sterke partij en verhinderde meer doelpunten. In de eerste helft slaagden de bezoekers er niet in 1 kans bij elkaar te voetballen. De thuisploeg deed beter, maar enkel Solari vond de weg naar doel. De Argentijn werkte met de hak een lage voorzet van Martins voorbij De Sanctis: 1-0. Udinese kwam schuchter opzetten na rust maar kon nooit aanspraak maken op meer dan een nipte nederlaag.