Atlético krijgt boete van 3000 euro

Dave Sentobin
| 0 reacties
Atlético krijgt boete van 3000 euro
Foto: © SC

De Spaanse disciplinaire commissie heeft Atlético Madrid een boete van 3000 euro opgelegd. Na de zware incidenten van donderdag kon de commissie niet anders dan een boete opleggen. Het Calderón-stadion wordt echter niet gesloten zoals de Spaanse media suggureerden.
 
Donderdag legde scheidsrechter Ayza Gámez de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Sevilla stil. Gefrustreerde Atlético-supporters begonnen met allerlei voorwerpen naar Sevilla-doelman Palop te gooien. Puerta had net de bezoekers op voorsprong gebracht. De goalie kreeg ondermeer een fles Ballentine’s en appelsienen naar zijn kop geworpen. Nadat de politie de veiligheid van de spelers en scheidsrechters had verzekerd, werkten beide teams het laatste kwartier van de wedstrijd af.
 
De Madrilenen eindigden met acht de wedstrijd. De Fransman Luccin, de Colombiaan Perea en de Bulgaar Petrov moesten alle drie vroeger gaan douchen. Bij de bezoekers misten de kleine Argentijn Saviola en zijn Franse spitsbroeder Kanouté een penalty. De commissie trok ondertussen de eerste gele kaart van Petrov in, waardoor de Bulgaar dit weekend kan spelen tegen Cádiz.
 
Naast de boete van 3000 euro besloot de disciplinaire commissie ook El Calderón te sluiten als er zich nog eens zulke incidenten voordoen in het Madrileense stadion. De commissie wees ook sommige leden van de trainersstaf en van het bestuur van beide ploegen terecht. Sevilla-voorzitter Del Nido kwam bijvoorbeeld uit de tribune om zijn trainer te assisteren in de dug-out.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties