Tedesco vier speeldagen geschorst

Tedesco vier speeldagen geschorst
Foto: © SC

Giacomo Tedesco (foto) is door de disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond geschorst voor vier wedstrijden. De middenvelder van Reggina kreeg deze schorsing naar aanleiding van de gevechten na de wedstrijd van afgelopen zondag tussen Reggina en Cagliari. Antonio Langella van Cagliari kreeg omwille van dezelfde reden een schorsing van twee speeldagen.
 
Tedesco werd door getuigen en het scheidsrechtersrapport aanzien als de aanstoker van de incidenten. Hij maakte beledigende opmerkingen over de dochter van Nelson Abeijon die geboren is met een genetische afwijking. De Uruguayaan wou reageren, maar werd tegengehouden door ploegmaten en officials.
 
Langella nam het echter op voor zijn makker en begon een vechtpartij met Tedesco. De disciplinaire commissie schorste beide kemphanen voor dit incident. Tedesco mag vier partijen vanuit de tribunes aanschouwen, terwijl Langella twee duels niet mag meedoen. Abeijon kreeg uiteindelijk een boete van 3000 euro.
 
Tien andere spelers kregen een schorsing voor één speeldag. Het zijn Pavel Nedved (Juventus Turijn), Serginho en Alessandro Nesta (AC Milan), Bernardo Corradi (Parma), Francesco Flachi en Sergio Volpi (Sampdoria), Francesco Colonnese (Siena), Andrea Capone (Cagliari), Antonio Filippini (Treviso) en Christian Rigano (Empoli).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties