Analyse Barça kan niet overtuigen

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barça kan niet overtuigen
Foto: © SC

FC Barcelona heeft het de voorbije weken bijzonder moeilijk om de weg naar het doel te vinden.  Dat was tegen Real Madrid niet anders: alleen vanop de strafschopstip slaagden de Catalanen er in te scoren.  Dankzij het gelijkspel in Camp Nou behoudt Barça wel zijn riante voorsprong.  Valencia scoorde dit weekend met de ogen dicht, terwijl Osasuna een pak rammel kreeg van Getafe.  Real Betis beslechtte een spannende derby in zijn voordeel. 
 
Gezien de ruime voorsprong van FC Barcelona op aartsrivaal Real Madrid, stond er in het onderling duel tussen de twee Spaanse grootmachten weinig meer op het spel dan de eer.  Na een kwart wedstrijd zag het er bijzonder slecht uit voor de bezoekers.  Ronaldinho had Barcelona immers vanop de strafschopstip op voorsprong gebracht en bovendien moest Real met tien verder na de uitsluiting van Roberto Carlos.  Toch kwam de Koninklijke op gelijke hoogte via Ronaldo.  Barça ging nog verwoed op zoek naar de winnende treffer, maar slaagde er niet in de netten een tweede keer te doen trillen.  Het bleef dan ook 1-1, een morele overwinning voor de Madrilenen. 
 
In een spectaculaire wedstrijd haalde Valencia het met maar liefst 5-3 van Cádiz.  Villa, die de score al in de openingsminuut opende, tekende voor twee doelpunten, net als ploegmaat Angulo.  Bij de bezoekers deed Jonathan het even goed.  Cádiz blijft ondanks de verdienstelijke partij met lege handen achter en verkeert nog steeds in acuut degradatiegevaar.  Valencia nadert opnieuw tot twee punten van Real Madrid en springt over Osasuna naar de derde stek.  
Osasuna kreeg op eigen veld een serieus pak rammel van Getafe.  De bezoekers haalden het verrassend met zware 0-4 cijfers, meteen de zwaarste nederlaag voor Osasuna dit seizoen.  De ploeg uit Pamplona kende een ware off-day en verliest opnieuw terrein op Valencia en Real Madrid.  Getafe komt op gelijke hoogte van Atlético. 
 
In Sevilla stond de geladen derby tussen de twee lokale teams op het programma.  Beide ploegen kwamen na een goede reeks vol vertrouwen aan de aftrap.  De wedstrijd begon uitstekend voor Real Betis, dat dankzij een penaltygoal van Robert vroeg op voorsprong kwam.  De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten en Sevilla leek het meeste aanspraak te maken op de 1-2.  Toch was het Betis dat met een voorsprong mocht gaan rusten en die ook in de volledige tweede helft kon vasthouden.  Een serieuze opsteker voor de verdiblancos, die een uitstekende zaak doen in de degradatiestrijd.  Sevilla blijft op de vijfde plek hangen. 
 
De twee Galicische teams blijven op koers voor een Europees ticket.  Celta de Vigo haalde het verrassend eenvoudig en met wat scheidsrechterlijke assistentie van Atlético Madrid.  In het laatste halfuur van de partij scoorde Celta drie keer.  De promovendus komt zo naast Sevilla op een gedeelde vijfde plaats terecht.  Zelfs een ticket voor de Champions League behoort nog tot de mogelijkheden.  Deportivo La Coruña haalde het op eigen veld met 2-0 van Racing Santander.  Met een 6 op 6 in eigen stadion vijzelt Depor zijn belabberde thuisreputatie wat op.  De ploeg uit de havenstad volgt nu op twee punten van streekgenoot Celta.  
 
Villarreal kon ook nog eens winnen en mengt zich zo opnieuw in de strijd om Europees voetbal.  El Submarino Amarillo haalde het met het kleinste verschil op het veld van Real Zaragoza.  De thuisploeg was nochtans de betere ploeg, maar Roger besliste met een doelpunt kort voor de rust de wedstrijd.  
 
In de kelder van het klassement stonden weer heel wat interessante matchen op het programma.  Alavés en Athletic slaagden er in de Baskische derby niet in de weg naar de netten te vinden en ook Mallorca en Espanyol kwamen niet tot scoren.  Real Sociedad kende wel een productieve avond.  De Basken haalden het met 3-0 van Málaga, dat stilaan veroordeeld lijkt tot een ticketje tweede klasse.  De kloof met de veilige 17e plek bedraagt immers al negen punten.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties