Anderlecht-fans boos op BelgacomTV

Harald Berings
| 0 reacties
Anderlecht-fans boos op BelgacomTV
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De supporters van Anderlecht pikken het niet langer dat zij hun club telkens opnieuw op vrijdagavond moeten aanmoedigen. Volgens de huidige kalenderplanning zou paars-wit maar liefst drie van zijn laatste vijf competitiewedstrijden aan de vooravond van de speeldag afwerken.

Dit weekend trapte Anderlecht vrijdagavond tegen Lokeren de 29e speeldag op gang, en het ziet er naar uit dat dit ook de komende drie weken zal gebeuren. Te beginnen met nu vrijdag, wanneer Charleroi in het eigen Stade du Pays de paars-witte vice-kampioen ontvangt. Bovendien zullen de Brusselaars het op Mambourg zonder de geschorste Christian Wilhelmsson en de geblesseerde Alejandro Frutos moeten stellen. Mbo Mpenza is twijfelachtig.

Een week later speelt Anderlecht zelf thuis tegen Westerlo, de ploeg waar het in de heenronde 2-1 van verloor. Het sluit de reeks van vier vrijdagavond-matchen af met de topper tegen Standard. Vooral over die laatste wedstrijd zijn de fans niet te spreken. Zij roepen vooral de moeilijke verplaatsingen in als tegenargument, en eisen dan ook duidelijkheid van BelgacomTV, dat de wedstrijden live tot in de huiskamer brengt.

Het is echter niet allemaal kommer en kwel in het Astridpark. Volgens de Turkse media is paars-wit geïnteresseerd in Lee-Eul Young, een 30-jarige Koreaanse linksachter van subtopper Trabzonspor. Naast Young is ook Jelle Van Damme nog steeds in beeld voor de positie van linksback. Daar zou Olivier Deschacht deze zomer eventueel kunnen wegvallen. Hij is volgens Het Laatste Nieuws gegeerd door verschillende Bundesliga-clubs. Daarnaast staat Anderlecht ook dicht bij een overeenkomst met Christian Leiva. Leiva is een verdedigende middenvelder die voorlopig nog de kleuren van het Argentijnse Banfield.

Dat Sporting al een tijdje achter Mbark Boussoufa (AA Gent) zit, is geen geheim meer. Maar als het de Marokkaanse Nederlander wil inlijven, zal het wel snel moeten zijn. Ook Racing Lens (de huidige club van Aruna Dindane, red) en PSV Eindhoven zouden de dribbelvaardige spits dolgraag binnenhalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties