Portugal helpt Belgische Intertoto-ploeg een handje

Portugal helpt Belgische Intertoto-ploeg een handje
Foto: © SC

Goed nieuws voor de Belgische Intertoto-deelnemer. De Uefa heeft immers bekend gemaakt dat de Belgische vertegenwoordiger deze zomer pas in de derde en laatste ronde van het Intertoto-toernooi moet starten.

De Uefa heeft het Intertoto-zomertoernooi dit jaar helemaal omgegooid. Vanaf nu mag elk land slechts één ploeg afvaardigen. Bovendien worden er slechts drie rondes gespeeld en staan er elf in plaats van drie Uefa-bekertickets op het spel. Dat opent dus perspectieven voor de Belgische deelnemer.

De Europese voetbalbond heeft de kansen van België nog een duwtje in de rug gegeven. De Belgische deelnemer moet immers pas in de derde en laatste ronde starten, terwijl normaal voorzien was dat het eerst de tweede ronde moest overleven. Die promotie komt er nadat Portugal bekend maakte dat het geen Intertoto-ticket wilde. Daardoor neemt België het plaatsje van Portugal in en moet het pas in de derde ronde spelen.

Maandag wordt er in Nyon geloot voor de drie speelrondes van de Intertoto-beker. De loting gebeurt aan de hand van regiogebonden groepen. De Belgische deelnemer zal dus normaal gezien niet ver moeten reizen. Wie België straks vertegenwoordigt, is uiteraard nog niet geweten. Het ticket gaat naar de ploeg die op het einde van het seizoen vierde staat in de competitie. Als Zulte Waregem of Standard de beker wint én derde eindigt, gaat het Intertoto-ticket echter naar de vijfde in de stand.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties