Courtois heeft concrete plannen voor WK in België

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Courtois heeft concrete plannen voor WK in België
Foto: © SC

De verkiezingen komen eraan en dat merk je ook in de voetbalwereld. Na Ivo Belet komt nu ook MR-senator Alain Courtois met plannen voor een WK in België naar buiten. Toch lijken de plannen van Courtois, die zes jaar geleden het EK in België en Nederland organiseerde, erg concreet.

"Na Euro 2000 heb ik onmiddellijk gezegd, de volgende stap zijn Olympische Spelen of een ander voetbaltornooi", vertelt Courtois op ActuaTV. "Het WK 2018 is een fameuze uitdaging. Ik heb al afspraken gemaakt met de Nederlanders, nu ga ik spreken met het Uitvoerend Comité van de KBVB. Indien de Bond het plan steunt, is er vier jaar tijd om het dossier af te werken. Dat dossier moet worden ingeleverd ten laatste op 31 december 2010. Duitsland heeft nu een wereldbeker 2006, Frankrijk heeft het in 1998 gehad, Italië krijgt waarschijnlijk het EK 2012 en Engeland heeft de Olympische Spelen in 2012. Normaal kunnen die geen twee keer na elkaar zoiets doen, alhoewel ze toch hun kandidatuur gaan stellen. Spanje blijft dan over als grote concurrent, maar misschien kiezen die voor Madrid als Olympische Stad." 

"Dergelijk tornooi is meer dan voetbal, het gaat om hotels, infrastructuur, etcetera. We moeten daarvoor alle krachten meekrijgen. We hebben nu met de leden van de Stichting Euro 2000 een eerste analyse gemaakt, we gaan zien hoeveel steun we nu krijgen vooraleer er sprake is van een officiële kandidatuur."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties