Liverpool wint dankzij jarige Fowler

Ruben Claesen

Erg mooi was het allemaal niet op Anfield Road, het boeiendste wapenfeit in de eerste helft was de niet-gegeven penalty aan Steven Gerrard, totdat Robbie Fowler de ban brak. De ruststand zou tevens de eindstand worden.

Het eerste noemenswaardige gevaar kwam van Bolton. Stelios Giannakopoulos mocht alleen doorgaan op Liverpool-goalie Reina, de Spanjaard had een goede reactie in huis om een vroege achterstand te verijdelen. De wedstrijd kwam niet echt tot leven, Bolton had het meeste balbezit, maar deed daar niet veel mee. The Reds moesten het vooral hebben van pogingen uit de tweede lijn, die ook niet voor veel gevaar zorgden. De fout van Gary Speed op Steven Gerrard aan de rand van het strafschopgebied leek aanvankelijk de meest spraakmakende fase van de eerste helft te worden, maar Robbie Fowler besliste daar anders over. Op zijn 31ste verjaardag combineerde hij vlot met Crouch, alvorens de bal door een bos van spelers voorbij Jaaskelainen te trappen. Het doelpunt viel op slag van rust, met 1-0 zou dus de tweede helft aangevat worden.

In de tweede helft leek Bolton niet capabel de achterstand om te buigen. Liverpool verdubbelde zelfs de score via Crouch, maar stond buitenspel. Bolton deed nauwelijks iets terug, Liverpool controleerde zonder veel moeite. Even leek het erop dat Bolton de druk naar het einde toe verhoogde, maar daar kwamen kansen noch doelpunten uit voort. 1-0 zou het blijven, Liverpool staat nu stevig op de derde plaats, met twaalf punten meer dan Tottenham, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.  Bolton staat nu naast Wigan op de zevende plaats, met vijf punten achterstand op Arsenal, numero zes.