Vitesse wint duel der subtoppers

Jimmy Wouters

FC Utrecht heeft een pijnlijke 1-0 nederlaag geleden op het veld van Vitesse. De ploeg van Foeke Booy kon mits winst een uitstekende zaak doen met het oog op een play-offticket.

Ondanks het feit dat er voor FC Utrecht meer op het spel stond, speelde Vitesse een stuk vinniger. Na vijf minuten spelen kreeg de thuisploeg al meteen de kans om de score te openen, maar Junker schoot de licht gegeven penalty naast. Enkele minuten later herstelde de Deen zijn fout door alsnog de 1-0 voorbij Terol te schieten. Vitesse bleef vervolgens baas, maar aan de score veranderde er niets meer.

Na de pauze bood Utrecht wel een stuk meer weerwerk, maar het waren toch de Arnhemmers die het dichtst bij een doelpunt kwamen. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen, maar vooral Hersi miste de kans om de wedstrijd definitief te beslechten.

Door de overwinning behoudt Vitesse nog uitzicht op de play-offs. FC Utrecht moet aanstaande woensdag op het veld van Groningen een rechtstreeks duel uitvechten voor dat felbegeerde ticket. [AN]