Pauleta schiet PSG naar halve finale

Philippe Crols

Paris Saint Germain heeft zich als eerste club bij de laatste vier van de Franse beker geschaard. De Parijzenaars klopten sub-topper Lille met 2-1.

Het zag er na een halfuur spelen nochtans niet goed uit voor de hoofdstedelingen. Tavlaridis had de nummer drie uit de Ligue 1 na een halfuur namelijk op voorsprong gekopt. Die voorsprong bleef echter niet lang op het bord staan. Vijf minuten voor rust mocht de thuisploeg een vrijschop nemen met Paulo Cesar. De bal werd door Cissé verlengd en Kalou maakte vervolgens gelijk. Op het uur bezorgde Pauleta PSG de overwinning na een afstandschot. Toch kwam Lille nog dicht bij de gelijkmaker. Vijf minuutjes voor tijd kopte Odemwingie op de lat, maar verder dan die 2-1 kwamen de bezoekers niet.