AC Milan wint stadsderby

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
AC Milan wint stadsderby
Foto: © SC

AC Milan nam vanavond weerwraak voor de nederlaag in de heenronde tegen de blauwzwarte buren. In een volgepakt San Siro sloegen de Rossoneri Inter tot op vijf punten terug. In de titelstrijd voert Milan ook de druk op bij Juventus, dat voorlopig slechts vier punten voorsprong behoudt in de klassering.

Milan startte uiteindelijk toch met 2 aanvallers: naast Gilardino maakte ook Shevchenko zijn opwachting. Mancini begon voorzichtig met Adriano als enige spits. Het vak van de Inter-supporters bleef, zoals aangekondigd, leeg als protest van de tifosi tegen alweer een mislukt seizoen.

Ondanks het ontbreken van vocale steun nam Inter de beste start in de 263e derby. Milan probeerde vooral het ritme laag te houden en werkte met flankveranderingen. De Nerazzurri probeerden met snelle passes de roodzwarte verdediging te ontwrichten. Figo zette gevaarlijk voor maar Nesta kon in hoekschop werken. Daarop tastte Dida mis maar Maldini kon de inzet van Pizarro uit doel houden. Kort daarop moest Mihajlovic al naar de kant met een spierprobleem, Materazzi kwam hem vervangen. Vervolgens maakten Stankovic en Adriano het de defensie van Milan aartsmoeilijk maar schade bleef uit.

De rust naderde al toen Milan voor het eerst gevaarlijk werd: Gilardino schoot, Kakà wou verlengen maar miste zijn controle. Seedorf legde nog eens aan voor een zwaar schot maar schoot over, mede dankzij een kort opzittende Materazzi.

De rust bracht vooral voor Milan beterschap: in de eerste speelminuten na de pauze moest Cesar attent tussenbeide komen op pogingen van Gilardino en Seedorf. Op het uur kreeg Inter aan de overkant wel een prachtige kans, maar Figo kopte slecht op een voorzet van Stankovic. Milan bleef echter duwen en in de 66e minuut  kon Cordoba ternauwernood redding brengen op een kopstoot van Shevchenko. In die fase redde Cesar nog op de inzet van Kakà. Vier minuten later kreeg de thuisploeg eindelijk loon naar werken: Kaladze stopte een assist van Seedorf op de borst en bleef kalm voor doel: 1-0!
 
Inter moest opnieuw de match in handen nemen: Stankovic schoot maar Dida blokte. Ook Cambiasso probeerde vanop afstand maar de Argentijn schoot over. In de slotfase kreeg diezelfde Cambiasso dé kans op de gelijkmaker maar opnieuw ging de bal over. Milan overleefde de laatste stormloop en is alles behalve uitgeteld voor de Scudetto. Inter kan het seizoen nog wat oppoetsen in de finale van de Coppa Italia. [TH]









 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties