Heerenveen maakt forse winst

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Heerenveen maakt forse winst
Foto: © SC

Voor SC Heerenveen was dit seizoen bijzonder lucratief op extrasportief vlak. Zo haalde de club enkel met de verkoop van spelers zo'n slordige 13 miljoen euro in het laatje.

Dat nieuws maakte voorzitter Riemer van der Velde bekend. "Wij verdienen dit jaar met de verkoop van spelers een kleine 13 miljoen euro." Uiteraard was Klaas Jan Huntelaar het topstuk. 

SC Heerenveen kocht hem voor amper 100.000 euro van PSV en verkocht hem in december voor maar liefst negen miljoen aan Ajax. Toch is dat niet allemaal winst: "Twintig procent krijgt Huntelaar zelf. Dat is niet gebruikelijk, maar dat had hij zo bedongen toen hij bij ons tekende. Vijftien procent gaat naar PSV, ook zo afgesproken. Vijf procent vloeit naar de solidariteitskas van de clubs. En na aftrek van een herinvestering in één nieuwe speler sjouwen we 35 procent naar de fiscus", aldus de voorzitter. 

Uiteindelijk ging er dus nog maar 5,5 miljoen euro van dat bedrag naar de clubkas. Naast de verkoop van speler leverde de reguliere exploitatie de club dit jaar nog eens drie miljoen euro op. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties