Dender maakt zich op voor tweede klasse

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Dender maakt zich op voor tweede klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In één en dezelfde wedstrijd speelt Rupel Boom zijn laatste troeven uit in de strijd om het behoud en maakt FCV Dender zich op voor tweede klasse. Winnen staat gelijk voor Dender gelijk aan kampioen spelen. De wedstrijd tussen SV Bornem en RC Mechelen is belangrijk in de strijd om het behoud.

Rupel Boom kan al weken, zeg maar maanden, niet meer winnen en stevent recht af op de degradatie. De laatste zege dateert al van de 17de speeldag en het zou dus een behoorlijk groot wonder zijn moest Boom zich nu nog weten te handhaven in derde klasse. Uiteraard zal Boom er blijven voor gaan tot de laatste minuut en dus is Dender nog niet thuis. Maar indien Dender zondagnamiddag zegeviert is de titel voor de Denderploeg binnen en de degradatie voor Boom een feit.

Wetteren en Maldegem bevinden zich in totaal verschillende situaties. Wetteren speelt een schitterende terugronde en staat er in de eindrondestrijd nog steeds goed voor. In de derde periodestand heeft Wetteren nog een voorsprong van twee punten op Dender. Veel misstappen mag Wetteren dus toch ook niet meer begaan. SK Maldegem heeft een kleine voorsprong op Eendracht Aalst en moet nog knokken voor het behoud. Wetteren of Maldegem zal dit weekend dus een hele goede zaak doen.

Diegem en Torhout hebben dit seizoen eigenlijk niets meer te winnen of te verliezen. Voor beide ploegen is de eindronde onbereikbaar, zowel Diegem als Torhout zal eindigen in de middenmoot. Diegem werkt toch een mooi seizoen af en zal dit wel willen bekronen met een plaats in de eerste helft van het klassement. Torhout kan met een overwinning op Diegem zijn seizoen wat opfleuren.

Eendracht Aalst staat nog steeds op een barrageplaats en zal wellicht niet meer bijgehaald worden door Bornem en Boom. Maar ook rechtstreekse redding behoort nog steeds tot de mogelijkheden. RC Mechelen en SK Maldegem zijn immers nog niet buiten schot. Maar Aalst heeft in de komende wedstrijden nog wel een zwaar programma voor de boeg en dus moet er gewonnen worden van Willebroek-Meerhof. Die ploeg kan op het veld van Aalst mathematische zekerheid verwerven omtrent het behoud.

Racing Waregem leek bezig aan een vrije val in de terugronde, maar is daar goed van hersteld. Met een 9 op 12 in de laatste vier wedstrijden heiste Waregem zich naar een gedeelde derde plaats. Cappellen heeft dus een moeilijke verplaatsing voor de boeg. De titel is voor Cappellen theoretisch enkel nog mogelijk wanneer Dender tegen Boom een misstap begaat. Maar Cappellen verzekert zich bij winst wel van deelname aan de eindronde.

Een andere ploeg die nog in aanmerking komt voor de eindronde is FCN Sint-Niklaas. Het zou voor Sint-Niklaas geen goede zaak mocht Wetteren de periodetitel pakken. Maar voor zijn eigen eindklassering is uiteraard niemand anders dan FCN Sint-Niklaas zelf verantwoordelijk. Door een 1 op 9 zag Sint-Niklaas zijn eindrondekansen in het gedrang komen. De Waaslanders moeten zich dus herpakken tegen KV Turnhout, dat in het beste geval één plaats kan stijgen.

Bornem krijgt dit weekend RC Mechelen over de vloer. Aan deze tegenstander houdt Bornem goede herinneringen over. Tegen RC Mechelen boekte Bornem immers zijn laatste overwinning. Na nieuwjaar wist Bornem dus nog niet te winnen en degradatie lijkt dan ook onvermijdelijk. RC Mechelen is ook nog niet zeker van het behoud en de wedstrijd op SV Bornem lijkt de ideale kans om de broodnodige punten te pakken. Bij Racing hopen ze natuurlijk dat de trainerswissel zijn effect niet mist. 

SW Harelbeke was in een benarde situatie terecht gekomen, maar zette in de laatste wedstrijden toch iets recht. Harelbeke bleef drie wedstrijden na mekaar ongeslagen en is nog niet uitgeteld in de eindrondestrijd. SW Harelbeke zal wel moeten blijven winnen, te beginnen met de partij tegen Woluwe. Voor WS Woluwe staat er niet echt iets op het spel, Woluwe kan alleen nog beslissen in welk deel van de middenmoot het zal eindigen.  

     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties