Genk doet slechte zaak, Lierse wint

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Genk doet slechte zaak, Lierse wint
Foto: © SC

Racing Genk heeft het zichzelf erg moeilijk gemaakt in de strijd om Uefa-bekervoetbal. De Limburgers geraakten op het veld van Sint-Truiden niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Lierse daarentegen deed een goede zaak in de degradatiestrijd. De Pallieters wonnen thuis van Moeskroen en zagen hoe Beveren en La Louvière punten lieten liggen.

Genk leek lange tijd op weg naar een zege tegen Sint-Truiden. Sander Debroux had STVV heel vroeg op voorsprong gebracht, maar Vandenbergh en Soley wisten de situatie om te keren. In de slotminuten scoorde Simaeys alsnog de gelijkmaker. Genk doet een slechte zaak in de strijd om Uefa-bekervoetbal en moet hopen op puntenverlies van AA Gent en Club Brugge morgen.

Lierse daarentegen deed een heel goede zaak. De Pallieters klopten thuis Moeskroen dankzij vroege doelpunten van Kristof Imschoot en Kane Develer. Bovendien kreeg Lierse vanuit Beveren te horen dat de Ivorianen niet verder geraakten dan een 0-0 gelijkspel tegen Germinal Beerschot. Nog beter nieuws kwam er uit Lokeren, waar La Louvière met 3-2 onderuit ging. Voor Lokeren scoorde Vukomanovic twee keer, de derde treffer kwam op naam van Bancé. Stojkov en Bozak scoorden onderweg tegen.

De eindeseizoenswedstrijd tussen Charleroi en Zulte Waregem eindigde op een 2-0 zege voor de thuisploeg. Akpala en Christ scoorden. Brussels ten slotte ging winnen op het veld van Roeselare. Musaba Selemani scoorde de enige goal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties