Opstalse zege nooit in gevaar

Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstalse zege nooit in gevaar
Foto: © SC

Eendracht Opstal, dat zich van in het begin als een hecht blok profileerde, heeft FC Kontich nog iets verder in de put geduwd en een verdiende zege behaald. De bezoekers moesten al snel de wet van de sterkste ondergaan, al kregen ze wel de eerste kans. 

De snelle Tim De Roy forceerde een doorbraak in de openingsminuut, maar besloot naast het doel van Kurt Lambrecht. Opstal was direct wakker en Nadir Ben Kouidar kopte een vrije trap van Wouter Vaeyens nipt naast de kruising. Youri De Wilde had heel wat last om een knal van Jelle De Wilde van onder de lat te halen. De bezoekende doelman was ook alert op een schot van Wouter Vaeyens. Toen Wouter Vaeyens met een hoekschop Nadir Ben Kouidar bereikte vlamde deze onhoudbaar binnen. Kontich had te weinig in huis om Opstal in verlegenheid te brengen. Benjamin Smet kon dan ook rustig een zwak schot van Dimitri Verheyden wegwerken. De bezoekers mochten zich gelukkig prijzen dat een mooi kopbaldoelpunt van opnieuw Ben Kouidar werd afgekeurd. Kort voor de rust kapte Tim De Roy zich vrij maar werd foutief gestuit door Kevin Harnie. Met een sublieme karpersprong pakte Kurt Lambrecht de strafschop van Dennis Moerenhout. Bij de daarop volgende hoekschop stond Alex Christiaens in de weg op het schot van Tim De Roy.
 
Zelfde spelbeeld na de koffie met enkel een 25-meterknal van Glenn Van Hoogten die over de lat ging). Toen de sluwe Wouter Vaeyens een vrije trap nam schilderde hij de bal op het hoofd van Nadir Ben Kouidar. Glenn Van Hoogten vond de overtuigende Kurt Lambrecht op zijn weg en Joachim Vanhoomissen trapte een pass van Wouter Vaeyens nipt voorlangs. Verbazing alom toen Bert Engels aan de zijkant een verloren bal hoog weg knalde en deze in de verste winkelhaak verdween. Opstal bleef rustig controleren en toen Omar Goundafi van op de eigen helft vertrok kwam hij alleen voor Youri De Wilde. De Kontichse doelman ging in de fout en mocht zich gaan douchen. Omdat bij de bezoekers alle wissels waren opgebruikt moest Sven Doms onder de lat. Tegen de strafschop van Omar Goundafi had hij geen verhaal. In de slotseconden werd het bijna 4-1 maar Jeroen Van Dooren besloot op de kruising.
 
Eendracht Opstal, dat volgende zondag naar SK Opwijk trekt, blijft zich mooi handhaven in de kopgroep. FC Kontich blijft in degradatiezorgen verkeren. Zondag aanstaande zijn zij gastheer voor de leiders uit Ukkel.
 
Eendracht Opstal
Lambrecht, Goossens, Smet (71’ Callaert), Harnie, Vaeyens, De Wilde, Christiaens, Munaron (76’ Van Dooren), Goundafi, Ben Kouidar (84’ De Valck), Vanhoomissen

FC Kontich
De Wilde, Schoeters (63’ Meys), Budts, De Roy, Engels, Moerenhout, Driesen (80’ De Knop), Van Hoogten, Verheyden (63’ Haran), Dierickx, Doms
 
Gele & rode kaarten:
37’ geel Jelle De Wilde
54’ geel Dimitri Verheyden
82’ rood Youri De Wilde
85’ geel Jeroen Van Dooren
86’ geel Hakan Haran
 
Doelpunten
16’ 1-0 Nadir Ben Kouidar
58’ 2-0 Nadir Ben Kouidar
69’ 2-1 Bert Engels
82’ 3-1 Omar Goundafi    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties