Rapide wint degradatietopper bij Wilrijk

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide wint degradatietopper bij Wilrijk
Foto: © SC

In de eerste van het drieluik wedstrijden om het behoud in 4de Nationale is Rapide Lebbeke er in geslaagd de 3 punten mee te nemen van uit Wilrijk. Voor de thuisploeg betekent deze nederlaag een bijna zekere degradatie al trachten zij, via allerlei klachten, alsnog hun vel te redden.
Trainer Marc Noë moest opnieuw sleutelen aan zijn ploeg door de schorsing van Lendert Putteman en de onbeschikbaarheid van Dimitri Dhondt en Torres Rosenilton. Glenn Baert van zijn kant kon, na 10 weken blessureleed, opnieuw zijn plaats onder de lat innemen.
 
Academisch voetbal was er in de aanvangsfase zeker niet te zien, veeleer was het vechten voor elke meter. Kort voor het kwartier kapte Nick Van der Westerlaken zich mooi vrij, schoof het leder door in de loop van Rob Van Soom en die knalde onhoudbaar binnen (12’ 1-0)
Rapide kon niet reageren tot Kevin Bogemans een dubbele voorzet van Tim Vierbergen op de onderkant van de lat kopte (28’). Tia Togbe zag een kopbal, na verre inworp van Tommy Rottiers, in de armen van Glenn Baert uitsterven (35’). Net voor de rust knalde de Wilrijkse spits staalhard op de deklat (44’)
 
In de tweede helft kwam Rapide Lebbeke beter uit de verf en begon goed te combineren. Toen de klaarkijkende Frank Hauben een lange voorzet verstuurde kopte Tom Adriaenssens te zwak weg, Jonas Matthees aarzelde en Kevin Bogemans deponeerde het leder in doel (59’ 1-1).
Wilrijk was van slag en Rapide wierp zich op de hapklare brok. Op een hoekschop van Preben De Leeuw was Kevin Bogemans er opnieuw als de kippen bij om aan de eerste paal onhoudbaar binnen te trappen (62’ 1-2). Voor de jonge Rapide-spits meteen zijn 9de treffer van het seizoen. Ei zo na werd het zelfs een hattrick toen Kevin, van uit een heel scherpe hoek, een voorzet van Preben De Leeuw in één tijd overnam. Jonas Matthees kon zich echter in de baan van het schot gooien (66’).
De thuisploeg probeerde nog de bakens te verzetten maar niets lukte. Glenn Baert gaf geen krimp op pogingen van Dimitri De Maeyer (67’ en 82’). Tia Togbe kwam decimeters te kort op een verre pas van Stefan Hassenberg om de Lebbeekse doelman te verontrusten.
 
Zondag aanstaande is Rapide Lebbeke gastheer voor Dilbeek Sport in een nieuw degradatieduel, terwijl Wilrijk naar leider Londerzeel trekt.
 
Wilrijk
Matthees, Van Campfort, Heye (69’ Pals), Hassenberg, Rottiers, Togbe Tia, Adriaenssens (77’ El Harchouni), Van Soom (46’ Lorenzo), Van der Westerlaken, De Maeyer, Schots
 
Rapide Lebbeke
Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, De Leeuw, Walschaerts (18’ Mergan), Vierbergen, De Visscher Mathias, Cools, De Visscher Steff (46’ De Witte), Bogemans (89’ Van Hoeck)
 
Gele & rode kaarten:
13’ geel Wim Walschaerts
55’ geel Joris Cools
65’ geel Tom Adriaenssens
 
Doelpunten
12’ 1-0 Rob Van Soom
59’ 1-1 Kevin Bogemans
62’ 1-2 Kevin Bogemans    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties