Analyse Dender naar 2e, Boom en Bornem naar 4e

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Dender naar 2e, Boom en Bornem naar 4e
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FCV Dender pakte zoals verwacht de titel op het veld van Rupel Boom, dat nu samen met Bornem zeker is van degradatie naar vierde klasse. SW Harelbeke en FCN Sint-Niklaas mogen de eindronde uit hun hoofd zetten. Zij zagen hun kansen op deze nacompetitie dalen afgelopen weekend. Onderin heeft RC Mechelen zijn schaapjes op het droge en staat Aalst weer wat dichter bij de barrages.

Voor het tweede seizoen op rij kon een ploeg op het veld van Boom kampioen worden en dat gebeurde. Dender rijfde er zijn verdiende titel binnen. De Denderploeg werd immers al voor aanvang van de competitie aangekondigd als de grote titelfavoriet en maakte deze hoge verwachtingen ook waar. Het verblijf van Boom in derde klasse blijft beperkt tot één jaar, maar deze club is vastbesloten om volgend seizoen weer naar derde te promoveren.

Dender is dus kampioen en dat betekent dat Cappellen er voor het tweede opeenvolgende seizoen net naast grijpt. Maar dit keer lijkt Cappellen wel klaar om een goede eindronde te spelen. Dat werd bewezen op het veld van Racing Waregem, een mogelijke tegenstander in die eindronde. Cappellen verzekerde zich dus van deelname aan de eindronde en Waregem zag Wetteren afstand nemen.

Want Standaard Wetteren nam thuis de maat van SK Maldegem. De spanning bleef er heel de wedstrijd in, maar Maes scoorde nog twee keer in de slotminuten en legde zo de wedstrijd in een beslissende plooi. Wetteren blijft op kop staan in de derde periode en wordt ook alleen derde. Een eindronde zit er dus aan te komen. Maldegem is nog altijd niet gered. Maar in de wetenschap dat Aalst nog een moeilijk programma voor de boeg heeft, moet Maldegem in staat zijn de dertiende plaats vast te houden.

Maldegem staat nu inderdaad afgezonderd dertiende, aangezien RC Mechelen erin slaagde wat ademruimte te creëren. In een cruciale wedstrijd in de strijd om het behoud zegevierde RC Mechelen op het veld van SV Bornem. Het zou al heel verkeerd moeten gaan voor RC Mechelen om nu nog barragematchen te moeten spelen. Bornem is veroordeeld tot rechtstreekse degradatie naar vierde klasse.

FCN Sint-Niklaas wou zijn mindere reeks doorbreken met een overwinning tegen KV Turnhout. Maar Turnhout maakte in de tweede helft een strafschopdoelpunt ongedaan. Turnhout is weer een zege rijker en springt over Diegem naar de zevende plaats. Voor Sint-Niklaas lijkt er geen eindronde weggelegd te zijn dit seizoen.

Eendracht Aalst heeft nog wedstrijden tegen Dender en Cappellen voor de boeg en moest dus zien te winnen van Willebroek-Meerhof. Zo kon Aalst de eindronde tegen degradatie nog ontlopen. Maar het draaide anders uit, want De Bilde nekte zijn ex-ploeg met een vroeg doelpunt. Eendracht Aalst heeft enkel Maldegem nog binnen schot, maar het wordt ongetwijfeld zeer moeilijk om die ploeg nog bij te halen. Willebroek-Meerhof staat nog steeds elfde.

Diegem en Torhout kwamen niet tot scoren. Diegem zakt een plaatsje en krijgt het nog moeilijk om in de eerste helft van het klassement te eindigen. Het verschil tussen Diegem en Torhout bedraagt nog steeds één punt. 

SW Harelbeke strijdde 28 speeldagen mee voor een plaats in de eindronde, maar nu lijkt die droom definitief over te zijn. Tegen WS Woluwe zag Harelbeke zijn voorsprong quasi onmiddellijk tenietgedaan worden en uiteindelijk besliste een strafschop over de wedstrijd. Harelbeke deelt de vijfde plaats nog steeds met Sint-Niklaas en mag een eventuele promotie vergeten. WS Woluwe behoudt dankzij deze zege zijn plaats in de top tien van het klassement.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties