Club voor derde jaar op rij de beste in Europa

Thomas Dubois
| 0 reacties
Club voor derde jaar op rij de beste in Europa
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge was dit jaar de beste Belgische ploeg in Europa. Dat tonen althans de berekende cijfers. Club Brugge speelde dit jaar in de Champions League en kwam vervolgens terecht in de Uefa-beker waar het uitgeschakeld werd door AS Roma. In de hele Europese campagne sprokkelde Club een coëfficiënt van 9,815. Daarmee is de Brugse club de 50e in Europa. Anderlecht heeft een eigen coëfficiënt van 6,815 en is daarmee 60e. Germinal Beerschot is de 78e van Europa en Racing Genk bezet plaats 89. Het gaat hierbij over de coëfficiënt van het afgelopen voetbaljaar.
 
De voorgaande coëfficiënten zijn niet degenen die gebruikt worden bij het bepalen van de reekshoofden en de plaatsing bij lotingen. Daarbij kijkt men naar de prestaties van de afgelopen vijf jaar en daar rekent men ook nog eens de landencoëfficiënt bij. Als we die teamcoëfficiëntrangschikking bekijken zien we dat Club net zoals vorig seizoen op plaats 36 eindigt met een coëfficiënt van 49,983 punten. Anderlecht gaat in vrije val en gaat van positie 39 naar 58. Het heeft exact tien punten minder dan Club Brugge, namelijk 39,983 punten. Standard zakt van 123 naar 132, Genk staat op positie 145. Het is voor de derde keer op rij dat Club Brugge de beste Belgische club in Europa is.

Zoals eerder vermeld bepalen deze coëfficienten de reekshoofden bij de loting. Voor de aardigheid: ervan uitgaande dat het huidige Belgische competitieklassement blijft zoals het is, zal Club Brugge volgend jaar in de eerste ronde van de Uefa-beker sowieso reekshoofd zijn. Zulte Waregem en Moeskroen moeten als eventuele bekerwinnaar niet rekenen op een reekshoofdplaatsing in die eerste ronde. Ook Standard kent pech, want als het deelneemt aan de derde voorronde van de Champions League zal het moeten opboksen tegen een klepper. De Rouches zijn immers geen reekshoofd en loten mogelijk een echte topper als Real Madrid, Inter Milan, Werder Bremen of Liverpool. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties