Onherkenbaar Malle zwaar onderuit

Eddy Leysen

In een weinig hoogstaande topper tussen Wezel en Malle, bijgewoond door meer dan 500 toeschouwers, liet de thuisploeg geen spaander heel van hun opponent. Malle werd dus geen kampioen in het hol van de leeuw en Wezel komt opnieuw mee aan de leiding. De slotspeeldag is allesbepalend.

Beide ploegen namen een afwachtende houding aan. Vooral Malle, met een bleke Edwin Grunholz, haalde het tempo uit het spel en rekende op flitsen van zijn spelmaker. Trickels bracht Wezel met het hoofd verdiend op voorsprong, maar nauwelijks een minuutje later scoorde Grunholz en was alles weer te herdoen. Wezel zocht de combinatie op maar had moeite met het stugge spel van de leiders en botste ook op een verdienstelijke doelman Leanens, zowat de enige op niveau bij Malle. Toch kon Trickels nog voor de pauze de thuisploeg verdiend op rozen zetten.

Na de koffie liet Wezel de bezoekers uit Malle het spel maken en speculeerde het met succes op de counter. Kodalci scoorde twee keer binnen een minuut en de wedstrijd was gespeeld. Naalden diepte met twee doelpunten de kloof verder uit. Ook Duric, die op voorbeldige wijze Grunholz uit de wedstrijd had gehouden tot diens rode kaart, mocht de 7-1 scoren. Met zijn derde van de avond bezegelde Naalden het harde, maar op basis van inzet meer dan terechte verdict van Malle. Wezel komt door deze zege naast Malle opnieuw mee aan de leiding. Op de slotspeeldag valt de beslissing over wie naar de hoogste klasse mag promoveren.

Doelpunten: 3' Trickels (1-0), 5' Grunholz (1-1), 17' Trickels (2-1), 24' en 24' Kodalci (3-1 en 4-1), 26' en 30' Naalden (5-1 en 6-1), 31' Duric (7-1), 32' Naalden (8-1).