Wat wacht Anderlecht in de Champions League?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Wat wacht Anderlecht in de Champions League?
Foto: © SC

Anderlecht heeft zich door zijn kampioenschap rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Brusselaars moeten dit seizoen dus geen voorronde spelen. Maar wat mag Anderlecht verwachten van die groepsronde?

Zoals het er nu naar uit ziet, zal Anderlecht in de vierde en laatste lotingspot zitten. Dat betekent dat de Brusselaars drie in theorie sterkere tegenstanders ontmoeten. Toch is het nog niet zeker dat Anderlecht in de vierde pot zit. De club kan immers ook nog in de derde lotingspot geraken. Anderlecht is immers één van de betere teams uit de vierde lotingspot en kan mits nog wat veranderingen in de buitenlandse competities of in de voorrondes alsnog naar de derde pot doorschuiven.

Anderlecht moet volgend seizoen trouwens flink aan de bak in de Champions League. De Brusselaars moeten dringend punten sprokkelen, willen ze niet wegzakken op de Europese coëfficientenlijst. Die lijst bepaalt of een team geplaatst is bij een Europese loting of niet. Anderlecht deed het de vorige twee seizoenen dramatisch in de Champions League, maar hield zijn coëfficient nog iets of wat op niveau door punten te sprokkelen in de voorrondes. Nu Anderlecht geen voorrondes meer moet spelen, zal de club het dus volledig moeten hebben van de behaalde punten in de Champions League. Als Anderlecht weinig of geen punten pakt, duikt zijn coëfficient verder ineen en riskeert het in de komende jaren geen reekshoofd meer te zijn in eventuele Champions League - voorrondes.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties