Tsjechië bezorgt Saudi-Arabië dramatische reeks

Harald Berings
| 0 reacties
Tsjechië bezorgt Saudi-Arabië dramatische reeks
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de start van het WK in zicht, bereiden de deelnemende teams zich ook onderling voor op het grootste voetbalevenement ter wereld. Dertien dagen voor de start kan Saudi-Arabië echter geen al te beste papieren voorleggen. Het won in heel haar voorbereidingscampagne nog geen enkele wedstrijd en moest gisteren toekijken hoe het door Tsjechië met 2-0 van de mat werd geveegd. Milan Baros (Aston Villa) en Marek Jankulovski (AC Milan) leverden de goals. Na het verlies tegen onze Rode Duivels is dit opnieuw een knauw in het vertrouwen van de Saudi's, die op het WK tegen Spanje, Oekraïne en Tunesië uitkomen.

Ook Zuid-Korea werkte vanavond een oefenwedstrijd af. De elf van Dick Advocaat blikten Bosnië-Herzegovina in met 0-2. Na vijftig minuten opende Ki-Hyeon Seol met het hoofd de score, na slecht wegwerken van de Bosnische afweer. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Jae-Jin Cho de klus af en stelde zo de ruim 64.000 toeschouwers in het Seoul Stadium gerust: dit Zuid-Korea is klaar voor het WK. De Koreanen trekken nu net als de Australiërs naar Nederland, waar ze zich in de laatste week zullen voorbereiden op hun wedstrijden tegen Frankrijk, Zwitserland en Togo.

Ghana tenslotte speelde in het Ruhrstadion 1-1 gelijk tegen Turkije. Kahveci Nihat, er woensdag niet bij tegen de Belgen, opende na een kwartier de score voor de Turken. Op het uur kon Matthew Amoah de bordjes weer in evenwicht trappen. Bij de Ghanezen speelden sterren Essien, Appiah en Kuffour de volle negentig minuten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties