Léonard zit nog steeds zonder club

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Léonard zit nog steeds zonder club
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Philippe Léonard zit nog steeds zonder club. De linksachter was vorig seizoen einde contract bij Standard en hoopte een nieuwe club te vinden, maar daar slaagde hij vooralsnog niet in. In Het Laatste Nieuws doet hij zijn verhaal.

"Mijn naam werd gelinkt aan Anderlecht en Olympiakos, maar concreet werd dat nooit", vertelt Léonard. "Ik kon naar Ipswich, Southampton en Stoke City, allemaal Engelse tweedeklassers. Op zich geen punt, maar ze wilden mij eerst testen. Toch niet voor tweede klasse, hè? Le Mans, Lorient en Istres bleken ook geïnteresseerd, maar dan spreken we echt over kleine Franse clubs. Ik denk nog altijd iets beters te kunnen vinden. Noem het fierheid, zo je wil. Of gewoon een kwestie van waardigheid. Maar na zeven jaar Monaco en een onberispelijke staat van dienst bij Standard ben ik beter waard, denk ik."

Een terugkeer naar Standard dan maar? "Op Standard hoef ik blijkbaar niet meer te rekenen. Ze kochten enkele linksvoetigen zonder eerst nog met mij te praten. Hun laatste voorstel dateert van april, maar het lag te ver onder wat ik verdiende in die twee seizoenen dat ik sterk presteerde. Vraag hen wat er scheelt, want ik weet het niet. Tijdens die oefencampagne met de Rode Duivels heb ik Michel Preud'homme vaak genoeg gezien, maar meer dan 'bonjour' en 'bon match' zei hij me niet. Wat heb ik misdaan?"
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties