Voetbalwereld neemt afscheid van Bergkamp

Philippe Crols
| 0 reacties
Voetbalwereld neemt afscheid van Bergkamp
Foto: © SC

Vandaag neemt de voetbalwereld definitief afscheid van een groot voetballer. Dennis Bergkamp houdt het na zijn afscheidswedstrijd in het nieuwe stadion van Arsenal namelijk voor bekeken. Ajax, de club waar het voor de 37-jarige balgoochelaar allemaal begon, is de tegenstander van dienst. 

Op zijn twaalfde begon de Nederlandse spits bij Ajax Amsterdam te voetballen. Via een ommetje bij Inter, waar hij niet echt kon brengen wat van hem verwacht werd, kwam hij bij Arsenal terecht. Daar wist hij meerdere malen de vele harten van de supporters te veroveren door zijn magnifieke technische hoogstandjes en doelpunten. Elf jaar lang stond Bergkamp op de Londense loonlijst en hij bedankte in de 423 wedstrijden die hij voor Arsenal speelde met 87 doelpunten. 

Ook speelde Bergkamp menig maal voor de nationale ploeg van Nederland. Het doelpunt dat de Nederlander in de kwartfinale van '98 tegen Argentinië maakte staat in het geheugen van elke voetballiefhebber gegrift. Bergkamp geeft toe blij te zijn dat hij vanavond in het middelpunt van de belangstelling zal staan. "Ik vind het wel spijtig dat ik niet vaker in het nieuwe stadion zal spelen, maar op Highbury heb ik ook wel een fantastische tijd gehad. Ik ga de humor missen, de kleedkamer en natuurlijk de wedstrijden in de volle stadions. Ik hoop ten slotte maar een ding en dat is dat men er zaterdag niet alles aan doet om mij te laten scoren. Dan zou ik mij toch wat schamen", aldus Bergkamp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties