Kopenhagen wint overtuigend van Silkeborg

viki meeuwis

FC Kopenhagen won gisteren de tweede wedstrijd van het seizoen. Silkeborg kon, hoewel het op eigen veld speelde, niet echt veel inbrengen tegen de klasse van de bezoekers uit de hoofstad.

Vanaf het begin was het moeilijk voor Silkeborg om zich te verdedigen tegen de druk van Kopenhagen. De landskampioen speelde de bal goed rond en als ze de bal al eens verloren, duurde het nooit lang voor ze die terug konden veroveren. Toch bleek dit speloverwicht niet direct tot doelpunten te leiden daar de afwerking voor doel soms de mist in ging.
Na een twintigtal minuten kon FCK dan toch de weg naar de netten vinden. Tobias Linderoth, die in de belangstelling staat van Galatasary, speelde een vrije trap richting de linkerkant van het strafschopgebied en kwam uiteindelijk bij Marcus Allbäck terecht die de bal tegen de benen van Silkeborg speler Thomas Olsen schoot die ongelukkig genoeg de bal in eigen doel werkte. Daarmee stond Kopenhagen met 1-0 aan de leiding. De bezoekers verminderden het tempo allerminst, ze bleven de druk hoog houden en konden zo verhinderen dat Silkeborg tot echte kansen kwam. Zes minuten voor het einde van de eerste helft viel de 2-0. Michael Silberbauer en Lars Jacobsen in een vlotte combinatie waarna Jacobsen de bal mooi aflegde voor Allbäck die de bal makkelijk in doel kon schieten.

Na de pauze werd het niveauverschil tussen beide ploegen zo mogelijk nog pijnlijker duidelijk. Met amper zeven minuten gespeeld kon Jesper Grønkjær, die een hele goede partij speelde, zich vrij dribbelen vanop links. Zijn goede pass naar Silberbauer werd door laatstgenoemde makkelijk in doel gekopt.
In de 67e minuut kon Silkeborg eindelijk in het spel Bajram Feitai komen. stuurde de bal het veld in waar Dennis Flinta opdook en de bal op de borst opving, waarna hij die verder speelde naar Hördur Sveinsson die voor de 1-3 zorgde.
Dat doelpunt zorgde bij Silkeborg voor meer vechtlust en de spelers ging nu actief op zoek naar een tweede doelpunt. Hoewel ze enkele goede kansen kregen, kwam de overwinning van Kopenhagen nooit echt in gevaar. Integendeel, in de laatste minuut kon de ingevallen Alvaro Santos de 4-1 op het scorebord zetten.

Dit resultaat betekent dat FC Kopenhagen de twee eerste wedstrijd heeft gewonnen terwijl Silkeborg beide matchen verloor.

Vanavond wordt de rest van de tweede speeldag afgewerkt. Volgende wedstrijden staan nog op het programma: