Goor: 'Club Brugge is even grote titelkandidaat'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Goor: 'Club Brugge is even grote titelkandidaat'
Foto: © SC

Anderlecht is volgens velen -en dan vooral de eigen supporters- de grote titelkandidaat. Bart Goor, de kapitein van paars-wit, tracht de druk wat af te houden. Volgens hem is ook Club Brugge een serieuze kandidaat en liggen de kansen fifty-fifty.

"Club Brugge wordt in de outsiderrol geduwd en wij in die van favoriet", legt Goor uit. "Dat is logisch, gezien het geld dat de club uitgaf, maar we mogen Brugge niet onderschatten. Club deed vorig seizoen al enkele grote transfers, maar die zijn toen niet echt doorgebroken. Toch hebben ze die spelers gehouden, terwijl ze zelfs nog enkele andere serieuze aanwinsten hebben binnengehaald. Daarom vind ik Club Brugge een even grote kanshebber in de titelstrijd. De 5-0 overwinning tegen AA Gent was misschien overdreven, het is toch een serieuze indicatie. Club staat fysiek en psychisch erg sterk en de aanwezigheid van Jonathan Blondel als patron kan voor een mooi parcours zorgen."

"De kansen liggen gewoon fifty-fifty, niet meer, niet minder. Anderlecht gaat het kampioenschap zeker niet van begin tot einde domineren. We hebben goed gereageerd vorig weekend op die 2-1 achterstand, maar met een beetje pech hadden we in Sint-Truiden wel punten verloren. Dan zouden we nu al een mini-crisisje hebben gehad. Ik wil trouwens zeggen dat we niet altijd het champagnevoetbal gaan spelen waarover iedereen spreekt. We moeten ook eens de nul kunnen houden."

"Of er nog concurrentie is naast Club Brugge? Standard en Racing Genk misschien, maar daar geloof ik eerlijk gezegd niet echt in. Al weet je nooit natuurlijk. De zege van Genk tegen Zulte Waregem kan hen vleugels geven. En Standard mogen we natuurlijk ook nog lang niet afschrijven: er is nog maar één wedstrijd gespeeld, er zijn er nog altijd 33 te gaan."    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties