Makkelijke overwinningen voor Kopenhagen en Brøndby

viki meeuwis

Zaterdag en zondag werd de vierde speeldag in de Deense eerste klasse afgewerkt. De grote kanonnen traden zaterdag al aan: FC Kopenhagen moest op bezoek bij Viborg terwijl Brøndby thuis een makkelijke prooi had aan AC Horsens.

Viborg – FC Kopenhagen: 1-3
De huidige landskampioen FC Kopenhagen heeft tot nu toe een goede seizoensstart achter de rug. Alle drie uitwedstrijden in Jylland werden ook gewonnen. Zaterdag gingen ze op bezoek bij Viborg, wat op papier een iets moeilijker opdracht was. Kopenhagen speelde in een hoog tempo in de eerste helft wat het de thuisploeg moeilijk maakte om kansen te versieren. Fredrik Berglund kon keeper Alvbåge al na enkele minuten voorbij gaan maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.
Na goed een half uur speelde Tobias Linderoth zijn ploegmaat Berglund volledig vrij. Berglund speelde de bal met een lobje makkelijk in doel. Alvbåge had het niet onder de markt. Vlak na de 1-0 stond Atiba Hutchinson volledig vrij maar zijn schot werd goed gepareerd door Alvbåge. Linderoth was alom tegenwoordig en zes minuten voor de rust kon hij de bal richting zestien meter van Viborg spelen. Daar stond Jesper Grønkjær klaar die de 2-0 op het bord zette.

Na de pauze ongeveer hetzelfde spelbeel. FC Kopenhagen controleerde het spel zonder dat ze daarbij teveel aan kracht moesten inboeten. Die zullen ze nog nodig hebben voor de wedstrijd woensdag tegen Ajax. Invaller Michael Silberbauer kon er nog 3-0 van maken in de 62e minuut. Steffen Højer kon de eer voor de thuisploeg redden maar Viborg moest uiteindelijk tevreden zijn met ”maar” een 1-3 nederlaag.

Brøndby – AC Horsens: 3-0
De tweede wedstrijd van zaterdag was het duel tussen Brøndby en AC Horsens. Die wedstrijd werd door een 12.000 tal toeschouwers bijgewoond en die waren er getuige van de vlotte zege van de voormalige landskampioen. Trainer Meulensteen had twee debutanten in de basis gezet, de Haïtiaan Jean Phillipe Peguero en de Engelsman Mark Howard. De eerste kans kwam er via een strafschop. Op het half uur werd Morten ”Duncan” Rasmussen neergehaald in het strafschopgebied door Rasmus Marvits, waarna Duncan zelf de strafschop zelf in een doelpunt omzette.
Vlak voor het einde van de eerste helft kon Thomas Rasmussen de gehele Horsens verdediging voorbij gaan en de bal makkelijk in doel werken. Voor het derde doelpunt moest Brøndby wachten tot 12 minuten voor het einde van de wedstrijd. Een vlotte pass van Ericsson kwam bij Peguero terecht die de bal netjes in doel kopte. Met deze zege gaat Brøndby nu naar de tweede plaats, na AaB.

Silkeborg – AaB: 0-2
AaB staat momenteel aan de leiding in het Superligaen klassement en wist die leiderspositie nog te verstevigen na hun winst uit bij Silkeborg zondagavond. Het was Rade Prica die voor de eerste goal zorgde in de eerste helft. Het is al de vijfde keer dat de Zweed weet de scoren in vier wedstrijden. Na de pauze kon Thomas Augustinussen de eindscore op 2-0 vast te leggen. Silkeborg heeft dit seizoen nog geen enkele overwinning geboekt en bevindt zich nu in de degradatiezone.

OB – Randers FC: 1-1
OB kent geen goed seizoen tot nu toe. Ook in de wedstrijd tegen Randers zondag geraakten ze niet verder dan een gelijkspel. Met dit resultaat behaalt OB vijf punten uit vier wedstrijden wat net eentje meer is dan Randers, dat wel een wedstrijd minder speelde.
In deze wedstrijd, thuis in Fionia Park had OB beide ex-Brøndbyspelers, Johan Absalonsen en Kim Christensen in de basis. Het was Randers dat de score wist te openen via Fall die voor de Bekerwinnaars een puntje wist te verdienen. Kort voor rust zorgde Tobias Grahn voor de gelijkmaker. De Zweedse middenvelder begon aan een solotour vanop de eigen helft en kon mooi doelman Martin S. Jensen voorbij gaan. De tweede helft was er eentje om te vergeten waarin de thuisploeg nooit in de buurt van het doel geraakte, zelfs niet toen Randers in de 77e minuut met tien man verder moest. Rasmus Hansen werd immers met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Vejle – FC Midtjylland: 2-5
De bezoekers begonnen met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Voor aanvang van de match had assistent-trainer Thomas Thomasberg nog laten weten dat Vejle van geluk zou mogen spreken indien ze een puntje zouden kunnen versieren tegen Midtjylland. Het zelfvertrouwen bracht resultaat; zoals voorspeld boekte Midtjylland een klinkende overwinning. Het eerste doelpunt kwam er via Claus Madsen die op het half uur de 1-0 kon scoren. Tien minuten later werd het 2-0 via Mikkelsen. Vlak voor het einde van de eerste helft kon Toft de stand tot 1-2 terugbrengen.
Na de rust werd Steffen Kielstrup met een rode kaart van het veld gestuurd zodat Vejle met 10 man verder moest. Alex Nordlund kon er nog een doelpuntje bij doen voor de thuisploeg, maar na de drie doelpunten van Olsen en Thygesen moest Vejle zich gewonnen geven.

Esbjerg – FC Nordsjælland: 3-5
FC Nordsjælland ging zondagnamiddag op bezoek bij Esbjerg. Voor de pauze konden Niki Zimling, Demba Nyrén en Jesper Bech voor Esbjerg, terwijl aan de kant van Nordsjælland eveneel punten werden geraapt. Goals van Michael Ribers en Jukka Santalas (twee maal) zorgde voor een ruststand van 3-3. Na de rust wisten Danny Olsen en Søren Krog de wedstrijd te winnen voor de bezoekers