Debutant scoort voor Denemarken

viki meeuwis
| 0 reacties
Debutant scoort voor Denemarken
Foto: © SC

Denemarken had in de aanloop van de vriendschappelijke interland tegen Polen te kampen met spelers die door blessures forfait moesten geven. Na een moeilijke voorbereiding op het voorbije WK werd in Denemarken met frisse moed gestart aan de voorbereidingen van het EK 2008. Even was er twijfel dat Morten Olsen zijn team naar het EK zou kunnen of mogen loodsen maar het Deense team en de Deense supporters stonden als een man achter hun trainer. Olsen bleef en nam verschillende initiatieven die misschien nog niet direct zichtbaar zijn maar wel in de volgende vijf jaar dat wel zullen worden, zowel in de jeugdwerking in Denemarken als in het beleid van buitenlandse spelers in het nationale team. 
Olsen riep daarvoor een team van spelers en ex-spelers en trainers samen om te kijken hoe ze de doorstroming van de jeugd naar de eigen teams konden bewerkstelligen met de bedoeling om talent in eigen huis te ontwikkelen. 

Dat was ook vanavond te zien. Na afzeggingen van Jesper Grønkjær, Jon Dahl Tomasson, Morten Skoubo, Søren Larsen en Christian Poulsen was het duidelijk dat Morten Olsen niet het eftal dat hij in gedachten had in stelling kon brengen. Olsens beslissing om de jeugd aan het woord te laten kwam waarschijnlijk vroeger dan menigeen had gedacht. De 18-jarige Nicklas Bendtner, recent overgekomen van de jeugdploeg van Arsenal naar Birmingham City, werd meteen voor de leeuwen geworpen. Die tactiek had succes. Een goede 11.000 toeschouwers waren afgezakt naar Fionia Park, ondertussen al vijftien jaar geleden dat het Deense team daar nog had gespeeld. 

De Denen controleerden de eerste helft. Op het half uur kon het jonge talent de score openen op aangeven van Thomas Gravensen, door velen verguisd maar blijkbaar toch in het spel vanavond. Bendtner kon Liverpool-keeper Jerzy Dudek makkelijk passeren. Na de rust kwamen de Polen, ietwat beter in de wedstrijd maar het was Denemarken dat de voorsprong wist te vergroten. In de 63e minuut kon Dennis Rommedahl, geplaagd door verschillende blessures na zijn transfer van PSV naar Charlton Athletic, de eindscore op het bord zetten, met een overwinning voor Denemarken die alvast verdiend was. Ook Mads Junker kreeg zijn debuut in de nationale elf toen hij in de 67e minuut mocht invallen. In de slotminuut kreeg Daniel Agger nog een kans op de 3-0 maar besloot op de lat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties