Overzicht andere Duitse wedstrijden

Philippe Crols

Werder Bremen - Bayer Leverkusen en Cottbus - Hamburg vonden wij de twee aantrekkelijkste wedstrijden van de tweede Bundesliga-speeldag. Van die wedstrijden kreeg u dus ook reeds een uitgebreid verslag net als van Nürnberg - Borussia Mönchengladbach van vrijdagavond. Buiten die wedstrijden staan er op zondag nog twee wedstrijden geprogrammeerd, maar op zaterdag werden er ook nog vier partijen afgewerkt. Het relaas hiervan kan u hieronder vinden.

Hertha BSC - Hannover96  4-0

In menig voorbeschouwing hebben we van de hoofdstedlingen weinig heel gelaten, maar als het goed is zeggen we het ook. Hertha won van Hannover met zware 4-0-cijfers en na het gelijkspel van vorige week in Wolfsburg mag het nu al terugblikken op een vier op zes, niet slecht dus. Aan de rust stond de thuisploeg met 2-0 voor na doelpunten van Pantelic en Dardaï. Die eerste scoorde iets over het uur ook nog zijn tweede van de middag. Ebert maakte de 4-0. Hannover-doelman Enke redde in de slotfase nog een strafschop van Basturk. Zo beleefde hij toch nog wat plezier aan zijn honderste Bundesliga-wedstrijd.

Alemannia Aachen - Schalke04  0-1

Schalke verloor vorige week thuis tegen Frankfurt al dure punten en dus moest er in en tegen Aachen gewonnen worden en dat gebeurde ook. Het werd voor Aachen zo een rentree in mineur op eigen bodem. Het was al 36 jaar geleden dat ze er nog eens eersteklasse-voetbal zagen. Na een halfuur zag het er nochtans zeer goed uit voor een zeer enthousiaste thuisploeg. Krstajic moest met rood van het veld. Rodriguez kwam hierdoor van de bank om de verdediging terug te versterken en uitgerekend hij kopte iets na rust het enige doelpunt van de partij in doel.

Borussia Dortmund - Mainz05  1-1

Mainz heeft verrassend een puntje meegenomen uit het Westfalenstadion. Twee doelpunten in twee minuten, een kwartier voor tijd, zorgden voor een 1-1-eindstand. De thuisploeg had wel de beste kansen, maar uiteraard wordt er wel verwacht dat je die kansen dan ook benut. Dat deden Pienaar, Valdez en Frei niet. Er was zelfs een debutant nodig om de score te openen. Martin Amedick scoorde na 76 minuten, maar een minuut later stond de gelijkmaker dus op het bord. Edu bezorgde de Borussen al een kater.

Frankfurt - Wolfsburg  0-0

Frankfurt hield op speeldag één Schalke in bedwang, Wolfsburg deed met Hertha BSC hetzelfde. Zaterdag zorgden beide teams niet meteen voor vuurwerk. Het bleef 0-0 en hierdoor is het al van 18 maart 2006 geleden dat Frankfurt thuis nog eens kon winnen (5-2 tegen Duisburg was dat). Toch hadden de bezoekers kunnen winnen mocht Klimowicz zijn strafschop benut hebben, maar Pröll redde net als vorige week een elfmeter en dus bleef het 0-0. Kyrgiakos kreeg voor de thuisploeg in de slotfase ook nog een rode kaart.