Analyse Favorieten hebben nu al een voorsprong

Philippe Crols
| 0 reacties
Favorieten hebben nu al een voorsprong
Foto: © SC

Speeldag twee zit er alweer op in Duitsland. Met het verrassende Nürnberg en de twee titelfavorieten Bayern en Werder hebben nog slechts drie ploegen het maximum van de punten. Ook op speeldag twee lieten immers weer enkele toppers steken vallen waardoor Bayern en Werder al na twee speeldagen een voorsprong hebben op de andere titelconcurrenten. 

Nürnberg is dus die andere ploeg die mee bovenin staat. Zonder Vittek kon er ook gewonnen worden. Een goal van Schroth tegen Gladbach was voldoende voor de nipte zege. Positief nieuws voor de thuisploeg was ook het wederoptreden van Marek Mintal na zeven maanden blessureleed. 

Zaterdag dan won Werder Bremen de topper tegen Leverkusen. Klose deed zijn duit weer in het zakje en scoorde een maal. Spitsbroeder Klasnic is duidelijk nog niet in vorm, maar Hugo Almeida wist dat al voor de tweede week op rij op te lossen. Hij scoorde de winning-goal tegen Leverkusen en bezorgde Bremen zo zes op zes. 

Schalke 04 is met een vier op zes redelijk gestart aan de competitie. Het bracht de verplaatsing naar Aachen tot een goed einde na een doelpunt van Rodriguez. Schalke speelde ook lang met tien na de uitsluiting van Krstajic, maar de neo-eersteklasser kon zijn eerste puntje van het seizoen niet meegraaien. 

Van alle titelfavorieten is Hamburg het slechtst gestart. Zonder Vincent Kompany kwam de ploeg van van der Vaart en co niet verder dan een 2-2 in en tegen promovendus Cottbus. Cottbus is zo de enige nieuwkomer in eerste klasse die na twee speeldagen al een punt heeft. Hamburg heeft er een meer, maar tevreden zal het daarmee niet echt zijn. 

Tevreden zullen ze wel zijn in Berlijn. Daar boekte het plaatselijke Hertha BSC een overtuigende 4-0-zege tegen Hannover. Pantelic bewees reeds scherp te staan en scoorde twee maal. Hertha is na het gelijkspel van vorige week in Wolfsburg dus eigenlijk best wel goed begonnen aan de nieuwe Bundesliga. Hannover niet echt. Het heeft nog geen enkel punt bij elkaar gesprokkeld. 

Borussia Dortmund kon het in eigen huis verrassend genoeg niet waarmaken tegen Mainz05 dat met een vier op zes ook schitterend aan het nieuwe seizoen is begonnen. Dortmund was wel beter, maar ondanks de offensieve weelde voorin was het wachten op debutant Amedick om de score te openen. Een minuut later stond de 1-1-eindstand echter al op het bord. 

Frankfurt en Wolsfburg hielden vorige week respectievelijk Schalke en Hertha BSC in bedwang en deden dat op speeldag twee ook met mekaar. Frankfurt wacht al sinds 18 maart 2006 op een thuiszege. 

Zondag dan overtuigde kampioen Bayern niet echt bij nieuwkomer Bochum, maar gewonnen werd er dus wel. Roy Makaay scoorde zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden en bewijst zo nog steeds zijn waarde voor Bayern. De landskampioen heeft zijn start dus niet gemist en behaalde met een zes op zes ook wat er van hen verwacht werd. 

Voor spektakel moest u dit weekend in Bielefeld zijn. Vijf doelpunten, twee rode kaarten en een krankzinninge slotfase waren de ingrediënten van de wedstrijd Bielefeld-Stuttgart. De bezoekers stonden acht minuten voor tijd met twee man minder op het veld, maar toch slaagde Cacau er nog in om zijn team de drie punten te bezorgen. Bij Bielefeld zullen ze allicht niet goed geslapen hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties