Reactie Peter Maes na KVM-Deinze

Reactie Peter Maes na KVM-Deinze
Foto: © SC

Peter Maes trok na de bekerwedstrijd tegen KMSK Deinze tijd uit voor een doordachte analyse.
De KV-coach was uiteraard blij met de overwinning.

“Ik vind het mooi dat we verder bekeren en tegen een eersteklasser uitkomen. KV Mechelen heeft daar nood aan na de vroege uitschakelingen van de voorbije jaren. Toch wil ik het belang van de beker niet overroepen. In mijn hoofd blijft de competitie prioriteit en de beker een aardig toemaatje.”

Wervelend voetbal was er niet bij, zag ook Maes.

“Het ontbrak ons wat aan frisheid, dat is wel duidelijk. Positief is dan weer dat we heel weinig hebben weggegeven. We vormden een goed blok. Bovendien scoren onze spitsen op dit moment zeer vlot – dat houdt ons overeind. Maar het veldspel kan alleen maar beter. Al moet ik zeggen dat Deinze opnieuw een degelijke indruk heeft nagelaten bij mij.”

Toen de 2-1 viel vreesden sommigen voor ‘het spook van vorig seizoen’: in de slotfase een overwinning domweg uit handen geven. Onterecht, geeft Maes aan.

“Dat Deinze de aansluitingstreffer aantekende, was een jammere zaak, zeker omdat het een vermijdbaar tegendoelpunt betrof. Ik had echter niet de indruk dat we nog ernstig in de problemen zouden komen. Ook na de 2-1 bleven we betrekkelijk rustig voetballen en hielden we alles gesloten tot het laatste fluitsignaal.”

De trainer hield ook de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven in het achterhoofd.

“Ik vind het jammer dat het competitiebegin zo intensief is. We spelen een zestal wedstrijden op goed veertien dagen: dat is voor veel ploegen moordend. In die optiek moet je ook mijn wissels interpreteren. Die gebeurden immers vooral in functie van de competitiewedstrijd van woensdag.”

Opvallend: Kevin Kempeneer kreeg in doel de voorkeur boven de uit blessure teruggekeerde Olivier Werner.

“Werner is in principe onze nummer één. Door diens blessure kreeg Kempeneer zijn kans, en die deed dat uitstekend. Er was dus geen enkele reden om hem terug op de bank te zetten. Wie goed presteert, wordt beloond: het is een simpele maar erg belangrijke logica. Voor Werner is dat een beetje sneu natuurlijk – tenslotte heeft hij niet zelf voor die blessure gekozen. Maar dit is ook een grote test voor hem. Ik herinner me uit mijn eigen spelerscarrière dat op de bank zitten niet aangenaam is, maar dat het van cruciaal belang is dat je blijft knokken. Op het moment dat de ploeg je nodig heeft, moet je er absoluut staan, en je kans ten volle grijpen. Dat heeft Kempeneer gedaan, en dat verwacht ik ook van Werner in de toekomst.”

Met drie gewonnen wedstrijden op rij gaat het KV Mechelen momenteel voor de wind. Dat vindt ook Maes. Hij looft vooral de gedrevenheid van zijn groep.

“Globaal bekeken zitten we goed op schema, vind ik. We halen resultaat en er zit voetbal in deze ploeg. Het is wel zo dat deze groep het momenteel nog wat moeilijk heeft om dat verfijnd voetbal voortdurend aan te houden. Dat zag je goed in de tweede partij tegen Deinze: af en toe lieten we een technische flits zien, maar het teveel aan slordigheden stond mooi voetbal in de weg. Maar echt klagen doe ik daar niet over, hoor. Het behoort gewoon tot de consequenties van werken met een jonge, onervaren groep. De belangrijkste vaststelling op dit moment is dat er ontzettend veel wilskracht in de ploeg zit, dat mijn spelers er een onberispelijke mentaliteit op nahouden. Dat is de basis om straks beter voetbal te brengen.” [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties