Opnieuw weinig Belgen in Bundesliga

Philippe Crols
| 0 reacties
Opnieuw weinig Belgen in Bundesliga
Foto: © SC

Op de tweede speeldag in de Bundesliga kwamen er met Joris van Hout en Daniël Van Buyten slechts twee Belgen in actie. Even ‘goed’ deden onze landgenoten het op speeldag drie afgelopen weekend, al kwam er wel een andere Belg in actie in vergelijking met vorige week.
 
Bernd Thijs mocht namelijk voor het eerst dit seizoen proeven van het Bundesliga-voetbal. Hij viel tegen Arminia Bielefeld tien minuten voor tijd in voor Polanski. Toen stond de 1-0-eindstand al op het bord. De andere Gladbach-Belgen Wesley Sonck en Filip Daems zijn nog steeds geblesseerd.
 
Daniël Van Buyten is onze sterkhouder in Duitsland. Onze landgenoot speelde voor de derde maal op rij negentig minuten mee met landskampioen Bayern dat wel voor de eerste maal punten verloor. Nürnberg veroverde een punt in München. Van Buyten speelde echter een puike partij. Hij verhinderde een gemaakt doelpunt en scoorde, net als vorige week, bijna.
 
Dan hebben we nog Peter van der Heyden en Vincent Kompany. Beide spelers zijn geblesseerd. Van der Heyden zag zijn ploeg verrassend een puntje wegkapen in Leverkusen. Kompany’s team geraakte voor de derde opeenvolgende keer niet verder dan een gelijkspel. Dit maal deelde het de punten met Hertha BSC.
 
Rest er ons nog een landgenoot, Joris van Hout. Hij viel vorige week tegen landskampioen Bayern een kwartier voor tijd in, maar zaterdag was hem dat niet gegund. Hij zat niet op de bank. Bochum had hem nochtans wel kunnen gebruiken. Het verloor van collega-nieuwkomer Cottbus en staat nu helemaal laatste.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties