Scherpschutters in Europa

Dirk Pieters
| 0 reacties
Scherpschutters in Europa
Foto: © SC

Trefzeker schutters in Europa: deel 2.
 
Voor de twee keer dit seizoen zet Voetbalkrant.com de topschutters van het afgelopen weekend in de schijnwerpers. In verschillende competities vlogen de ballen mooi tegen de netten en verschillende spelers bleven goed bij schot. Hier alvast een nieuw overzicht.
 
België
 
In onze eigenste competitie bleven dezelfde drie schutters bovenaan de lijst staan. Enkel Tchité van Anderlecht kon zijn doelpuntje meepikken en zit zo aan zes doelpunten. Custovic (5) en Ogunsoto (4) bleven droog staan. Ook twee andere aanvallers komen stilaan mee aansluiten bij de top. Zo waren Peter van Houdt (STVV) en Kalulika (FC Brussels) wel aan het feest. Op 9 september staan Custovic en Tchité tegenover elkaar in de wedstrijd Moeskroen – Anderlecht. Benieuwd of beide spitsen dan de weg naar het doel zullen vinden.
 
Duitsland
 
Na drie speeldagen in de Duitse Bundeliga hebben we momenteel één leider. Sanogo (Hamburg) staat alleen aan de leiding met drie punten. Achter de eenzame leider volgen onder andere Klose, Makaay en Pantelic. Geen van deze drie spelers wist de netten te doen trillen. Vooral Makaay (Bayern) liet enkele enorme kansen liggen in de wedstrijd tegen Nürnberg. Weinig verrassingen dus in de Duitse competitie. Hopelijk vallen er volgend weekend opnieuw heel wat doelpunten.
 
Engeland
 
De tweede speeldag zorgde in Engeland voor heel wat verschuivingen. Zo komen Zamora en Kanu alleen aan de leiding met elk vier doelpunten. Zowel Kanu als Zamora waren vorig weekend aan het feest. Ook Bent (Charlton) scoorde twee doelpunten in de wedstrijd tegen Bolton. De leider in de Premier League, Manchester United, heeft momenteel twee spelers met twee doelpunten. Zowel Saha als Rooney zijn momenteel goed bij schot.
 
Frankrijk
 
In Frankrijk gaat vooral de tegenstander van Anderlecht in de Champions League, Lille, heel hard. Odemwingie (4) en Bodmer (3) voeren de topschuttersstand aan. Ook Pauleta (PSG) en Savidan wisten na vier speeldag al drie doelpunten te maken. Verrassend was ook de hattrick van Gignac (Lorient). Hij zorgde in zijn ééntje voor de drie thuisdoelpunten in wedstrijd tegen Nantes.
 
Nederland
 
In de Nederlandse competitie staat een speler van Ajax alleen aan de leiding. Iedereen verwacht Klaas-Jan Huntelaar, het is niet hij maar ploeggenoot Wesley Sneijder die al vier keer de netten deed trillen. Alves van Heerenveen komt met zijn twee doelpunten van afgelopen weekend aan drie stuks en staat zo vlak achter Sneijder. Ook de twee spelers van AZ Cziommer en Koevermans, die één keer scoorde, staan nu op drie stuks.
 

Schotland
 
In de Schotse competitie blijft Boyd mooi aan de leiding staan. De aanvaller van de Rangers heeft nu vier doelpunten achter zijn naam staan. Achter de spits staan er vijf spelers met drie doelpunten: Bednar, Crawford, Naismith, Robson en Zurawski. Het was wel Robson die het afgelopen weekend het beste bij schot was. De speler van Dundee zorgde voor twee doelpunten in de wedstrijd tegen St. Mirren. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties