Vermeersch: 'Niet gaan zweven'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vermeersch: 'Niet gaan zweven'
Foto: © SC

Johan Vermeersch is een tevreden man. Zijn FC Brussels staat dezer dagen mee in de kop van het klassement. Brussels lijkt dan ook op weg om de doelstelling dit seizoen, top zeven, te halen.

"We moeten nu echter niet gaan zweven", aldus Vermeersch in Het Nieuwsblad. "Ik ben mij goed bewust van wat mijn ploeg kan en wat ze niet kan. Dit houden we geen 34 matchen vol. We moeten gewoon keihard blijven werken voor elk punt."

"Het voetbal dat we brachten was inderdaad niet het mooiste van de competitie. Maar je kan maar een systeem spelen waarvoor je de spelers hebt. Ik zou ook graag aanvallend voetbal brengen zoals ik dat ooit in tweede klasse bracht, maar daar hebben we nu de ploeg niet voor. Een stabiele verdediging vormt de basis van ons succes. Chelsea speelt in Engeland kampioen met controlevoetbal. Bekijk het voorbije WK. Frankrijk ging uit van een stevige defensie, zelfs met twee verdedigende middenvelders. Die ploeg heeft nochtans de capaciteiten om aan te vallen. Veel trainers doen het in hun broek als ze offensief moeten voetballen, wat niet wil zeggen dat mijn coach nu blind moet aanvallen. Ons systeem werkt goed zoals het er nu staat."





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties