Test voor Famkes Merkem en DVK Haacht

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Test voor Famkes Merkem en DVK Haacht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag 2 september gaat de competitie in het nationale vrouwenvoetbal van start. Het wordt alvast koffiedik kijken want zowat iedereen heeft zich, naargelang de financiële mogelijkheden, getracht zich te versterken.
 
In ieder geval wordt het voor de twee nieuwkomers, Famkes Merkem en DVK Haacht een eerste ernstige test met het kruim van het Belgische vrouwenvoetbal.
 
Famkes Merkem dat voor het eerst in zijn geschiedenis in hoogste klasse debuteert mag dit uitvoeren op eigen veld. Met de komst van WS Woluwe krijgen de Famkes een tegenstander te bekampen die vorig als neofiet vaak vinnig van zich afbeet en ook het behoud wist te verzekeren. Alvast geen sinecure voor de West-Vlaamse nieuwkomer om het spel naar eigen hand te zetten.
 
DVK Haacht dat enkele jaren geleden reeds furore maakte in ’s lands hoogste klasse,  gaat op bezoek bij DVC Zuid-West Vlaanderen. De West-Vlaamse subtopper is vooral op eigen veld moeilijk van de wijs te brengen. Ondanks het verdwijnen van enkele sterkhouders werden toch jonge talenten aangeworven die zich zullen willen bewijzen. Een puntendeling zou voor Haacht zoveel als winst betekenen.
 
Landskampioen Rapide Wezemaal gaat op bezoek bij DVV Zultse dat op eigen veld geschiedenis schrijft. Want na het duel tegen de lanskampioen treed ook DVV Zultse B aan tegen RSC Anderlecht B in de openingswedstrijd van derde nationale. De kijkers kunnen zich meteen opmaken op twee spektakelwedstrijden. In het duel tegen het ,,Europese’’ Wezemaal staat het vernieuwde Zultse A desalniettemin voor een zware uitdaging.
 
Vice-kampioen RSC Anderlecht reist naar Vlimmeren Sp. Daar zukken de Brusselse bezoeksters moeten opletten om op geen eerste gasbek te lopen. De Vlimmerense club zal allicht alle hens aan dek roepen om de vice-kampioen een peer te stoven.
 
Dat is ook het geval voor Stand. Luik dat zich zaterdag naar de Oost-Vlaamse gouw begeeft om VCD E. Aalst in de ogen te kijken. De ajuinen die in hun voorbereidingswedstrijden vaker een gelijkspel vastlegden hebben echter het vertrouwen om bergen te verzetten. Trouwens vorig seizoen hadden de Rouches het al niet gemakkelijk en dat zal ook nu wel het geval zijn.
 
Het jonge Sinaai Girls staat pal om tegen subtopper Oud-Heverlee Leuven een bestprestatie neer te zetten in die eerste wedstrijd op het eigen  ,,kleine’’ veld. Een driepunter tegen OHL zou misschien een verrassing zijn. Maar dit is vaak eigen in openingswedstrijden
 
Lentezon Beerse dat o.m. Sarah Glazemaekers (Kontich), Janice Cooymans (OHL) en Greet Hermans (Vlimmeren) kwijtspeelde moet KVK Tienen in eigen suikerstad te woord gaan staan. De suikerploeg die van start gaat onder leiding van Jean-Marie Vangoethem (UEFA A-diploma) die de ontslagnemende André Noé opvolgde. Een wedstrijd die alle kanten uit kan want in een openingsmatch wordt het vaker zoeken naar de goede cohesie. Wie daar de betere oplossing vind heeft kans de nederlaag te ontglippen en meteen eerste punten mee te graaien.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties