DFB Pokal: Bayern had heel veel moeite

Philippe Crols

Met St Pauli - Bayern München stond zaterdagavond de meest aantrekkelijke wedstrijd uit de eerste bekerronde van de DFB Pokal op het programma. De bekerwinnaar won het treffen met St Pauli, maar de kwalificatie bewerkstelligen ging verre van eenvoudig.

De bekerwinnaar was na een halfuur spelen al op achtervolgen aangewezen. Schultz zette de thuisploeg op voorsprong. Die 1-0 stond ook aan de rust nog op het bord, maar een minuut later al niet meer. Het Duitse troetelkind Podolski bracht de kampioen op gelijke hoogte. Hij was aan de rust Roy Makaay komen vervangen en maakte dus een zeer geslaagde entree. Bayern kon de beslissing echter niet binnen de negentig minuten forceren en dus moesten er verlengingen aan te pas komen en daarin leek het pas helemaal goed fout te gaan voor Magath en co.

Voor zo'n 20.000 toeschouwers, een uitverkocht stadion dus, mocht verdediger Lucio na twee minuten in de eerste verlenging vroegtijdig de kleedkamers opzoeken nadat hij een rode kaart had gekregen. Toch kwam Bayern op voorsprong halverwege de verlengingen na een own-goal van Borger. Die stand bleef ook tot het einde op het scorebord staan. In de laatste minuut werd Morena bij de thuisploeg ook nog uitgesloten. Onze landgenoot Daniël Van Buyten speelde de hele partij.