Interview Ivens,Crabeels en Charaï na Union-kvm

Bart Hermans
| 0 reacties
Ivens,Crabeels en Charaï na Union-kvm
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Jonas Ivens, Pieter Crabeels en Issame Charaï signaleerden in navolging van hun coach een goeie wedstrijd van Malinwa. Toch sakkerden ook zij over de twee verloren punten.
 
Jonas Ivens: “Lichtjes uit evenwicht”

“Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn over het geleverde spel. Blijft wel het feit dat één punt wat weinig is – we konden aanspraak maken op een overwinning. Zeker in de tweede helft drongen we de tegenstander terug op de eigen helft. Union had veel geëngageerd in de eerste helft en trapte daardoor na de rust wat op haar adem. Wij gingen op dat moment net op het gaspedaal staan. Zo kwamen we tot behoorlijk wat doelrijpe kansen. Alleen de afwerking ontbrak.”

Jij was bij de twee strafschopfases betrokken.

“Dat klopt. Bij de penalty voor Union was ik in eerste instantie gefixeerd op Samuel Dog. Het was echter Ibrahim Tankary die voor gevaar scheen te zorgen. Ik probeerde dat in extremis nog te verhinderen en bracht hem daarbij lichtjes uit evenwicht. Een zeer licht gegeven strafschop, maar goed, het ligt niet in mijn aard om daar achteraf lang over te zeuren. In de tweede helft trapte ik de strafschop aan onze kant. De druk was groot – ik kon het me niet permitteren om te missen. Ik schermde mezelf even af van de rest van de wereld, vergat de commotie rond mij en trapte. Gelukkig ging ie binnen.”

Dat het door Peter Maes beoogde voetbal - snel, gestileerd, offensief geïnspireerd – er in de praktijk ook uitkomt, is misschien wel de belangrijkste conclusie?

“De coach is al sinds de allereerste training bezig met een aantal lijnen uit te zetten, en er is nog geen dag voorbijgegaan zonder dat hij hamerde op het belang van een voetballende oplossing zoeken. Het resultaat is af te lezen aan ons spel. Ik denk dat we er alles aan doen om de supporters te trakteren op mooi voetbal. Wanneer we die attitude kunnen aanhouden, zullen doelpunten en de bijhorende punten niet lang meer uitblijven.”
 
Pieter Crabeels: “Slopende rush richting doel”

“Hier zat veel meer in. In de tweede periode kwam Union er niet meer aan te pas. We voetbalden heel wat fraaie kansen bij elkaar, maar de afwerking ontbrak. Spijtig! Toch mogen we ons niet overmatig focussen op de twee verloren punten. KV Mechelen moet dit seizoen vooral naar zichzelf kijken, en niet zozeer naar het klassement. En zo’n blik op onszelf levert ons op dit moment zelfvertrouwen op. We brengen immers goed voetbal, gestoeld op een echte vechtersmentaliteit.”

Je viel in na enkele weken inactiviteit. Was het moeilijk om meteen je plaatsje te vinden?

“Ik was verrast door mijn selectie. Bij het B-elftal liep het al vrij vlot, maar toch had ik verwacht om zestiende of zeventiende man te zijn. Toen ik te horen kreeg dat ik op de bank zou zitten, betekende dat dus een flinke opsteker. Toen ik uiteindelijk inkwam had ik het even moeilijk. We zaten net in één langgerekte, slopende rush richting het doel van de tegenstander. Ik moest me even aanpassen aan het ritme en m’n positie zoeken. Maar al bij al ben ik tevreden. Ik heb het gevoel dat dit een nieuwe start inluidt voor mij.”
 
Issame Charaï: “Het net niet-dagje”

“Chapeau aan iedereen voor het geleverde werk. We hebben gevochten voor een overwinning. Het is jammer dat het uiteindelijk slechts een gelijkspel werd.”

Kansen waren er nochtans voldoende.

“Het was ons ‘net niet’-dagje. Het ontbrak ons steeds aan dat laatste tikkeltje geluk dat nodig was om een doelpunt aan te tekenen. Het is behoorlijk frusterend om niet te krijgen wat je verdient. Anderzijds mogen we hier niet te lang een zuur gevoel aan overhouden. We brengen aardig voetbal en vechten voor iedere bal. Dat relativeert de iets te magere zes op twaalf. Ooit keert het tij en zit het geluk wél aan onze kant.”
 
Je keerde terug uit schorsing. Tevreden over je invalbeurt?

“Alle druk lag bij de aanvallers op het moment dat ik inkwam. Dan is het natuurlijk van cruciaal belang dat je je meteen integreert en mee in die offensieve lijnen loopt. Ik heb m’n best gedaan om zoveel mogelijk
aanspeelbaar te zijn en de passing te verzorgen. Het liep niet slecht, maar het bracht dus geen doelpunt op. Spijtig natuurlijk, maar laat ons één gedachte vasthouden: ons werk zal in de toekomst beloond worden.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties