Analyse Enkel Doornik en Diegem houden maximum

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Enkel Doornik en Diegem houden maximum
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na twee speeldagen zijn Doornik en Diegem de twee toch ietwat verrassende leiders. Van de drie titelkandidaten legde enkel Geel een tot nu toe foutloos parcours af. Cappellen miste zijn start compleet. Ook Maldegem, Willebroek-Meerhof en Turnhout pakten nog geen punten.

Na de nipte zege tegen SK Maldegem trok Doornik naar Turnhout, niet meteen een makkelijke verplaatsing dus. Feit is wel dat Turnhout in de hoek zit waar de klappen vallen en een moeilijke seizoensstart beleeft. Doornik maakte hier optimaal gebruik van en telde Turnhout in de tweede helft uit. KV Turnhout is de club die als eerste een trainer de laan uit stuurt, Luc Leys werd immers ontslagen. Doornik voert trots het algemeen klassement aan.

RC Mechelen had aan een laat doelpunt van Janssens genoeg om Cappellen puntenloos huiswaarts te sturen. RC Mechelen presteerde meer dan behoorlijk tegen Geel en Cappellen. De Mechelaars kunnen dan ook tevreden zijn over het begin van het seizoen. Cappellen daarentegen verloor voor de tweede keer op rij met het kleinste verschil en heeft nog niet kunnen scoren. Deze onverwachte 0 op 6 brengt Cappellen aan de staart van het klassement.

Standaard Wetteren boekte vorige week een indrukwekkende overwinning op het veld van Willebroek-Meerhof. Tegen SK Londerzeel werd dan ook niets minder dan de overwinning verwacht. Wetteren moest echter lang achtervolgen, maar redde uiteindelijk nog een punt. Wetteren liet dus wel de kans liggen om mee aan de leiding te komen. Promovendus Londerzeel speelde voor de tweede week op rij gelijk.

SK Maldegem hoopte tegen Geel de nul van de tabellen te vegen. Na een half uur leek de wedstrijd echter beslist in het voordeel van Geel. Het doelpunt van Cornelis bracht de spanning terug, maar Maldegem bleef toch puntenloos achter. Geel wist net als vorige week nipt te winnen en werkte de min punten weg. Zo heeft Geel al enkele ploegen bijgehaald waaronder Maldegem en Cappellen.

Diegem ging op zoek naar bevestiging naar de stuntzege tegen Cappellen. Willebroek-Meerhof mocht niet verliezen indien het een slechte start wou vermijden. Maar dat gebeurde toch. Diegem had niet te veel problemen met Willebroek-Meerhof, de eindstand stond bij de rust al op het bord. Diegem heeft nog steeds het maximum van de punten terwijl Willebroek-Meerhof nog naar zijn eerste punt op zoek is.

SW Harelbeke wilde tegen Torhout absoluut zijn kans grijpen. Een thuisoverwinning zou de jongeren uit Harelbeke immers goed doen. Torhout van zijn kant kon het seizoen onverwacht goed aanvatten. Maar beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, er werd niet gescoord. Harelbeke behaalde dus zijn eerste puntje terwjl Torhout ongeslagen blijft.

Verbroedering Meerhout ontving zondag SV Oudenaarde. Meerhout lag erop gebrand de andere promovendus een nederlaag toe te dienen. Oudenaarde boekte op de eerste speeldag de ruimste overwinning en wilde die lijn doortrekken. De Langhe kwam ook weer tot scoren, maar Meerhout kon toch een punt thuishouden. Met deze puntendeling konden beide ploegen zich verzoenen.

Péruwelz kreeg met FCN Sint-Niklaas één van de titelkandidaten op bezoek. Het was Péruwelz dat verrassend op voorsprong klom. Voor Sint-Niklaas was Akin verschillende keren dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk kon kandidaat-topscorer Belfassi die gelijkmaker wel aantekenen. Verder dan een puntendeling kwam Sint-Niklaas niet. Dat laat voor de toekomst het beste verhopen voor Péruwelz.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties