Di Gregorio: 'Veel is er niet veranderd'

Bart Hermans
| 0 reacties
Di Gregorio: 'Veel is er niet veranderd'
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Met de nieuwe hoofdcoach hoopt Antwerp op titelkoers te blijven en zo de grote ambities waar te maken. Volgens Middenvelder Alex Di Gregorio is er nog maar weinig veranderd op de Bosuil. De trainingen verschillen nauwelijks met die van Andy Welsh.

Dankzij zijn doelpunt in de 87e minuut konden Di Gregorio en co nog een punt redden vorige week in Dessel.  ”Maar op die wedstrijd moeten we niet te veel terugkijken.  Na de wedstrijd is het belangrijkste daarover verteld. Nu moeten we op de volgende wedstrijden focussen, te beginnen met Oostende”, blikt Di Gregorio vooruit.

Oostende is voor de supporters, als het goed weer is , altijd een leuke verplaatsing. Voor de spelers is dat iets minder het geval ; de kustploeg is een stug geheel en dus niet meteen een hapklare brok.
 
“Makkelijk wordt het zeker niet”, weet de middenvelder. “Oostende heeft een goede ploeg. Ze zijn vorige week nog 1-1 gaan gelijk spelen op Waasland, ondanks een slechte seizoensstart toch ook geen slechte ploeg. Ook wij hadden het tegen Waasland erg moeilijk, dus we moeten Oostende zeker niet onderschatten.”

Intussen hebben de Antwerpspelers wel al bijna een volledige week kunnen proeven van de trainingssessies van kersvers trainer Warren Joyce. Ondanks de aanstelling van een nieuwe coach is er op de Bosuil nauwelijks iets veranderd.   “De coach is een nieuw gezicht voor ons, maar zijn trainingsmethodes zijn dat allerminst”, weet Di Gregorio. “Hij heeft jarenlang samengewerkt met Andy Welsh en dat zie je onder andere aan de trainingen. Die verschillen nauwelijks met die van Welsh. De samenwerking op het veld tussen beide trainers verloopt ook prima. Je moet dan ook niet spreken van een assistent-coach maar van twee volwaardige trainers. Dat is ook nodig, want we zitten met een vrij omvangrijke groep. Dan is het goed dat de groep al eens verdeeld kan worden. Bovendien hebben we met Willy Pallemans en Wim Coremans nog twee coaches in huis.”
 
Warren Joyce valt alvast in de smaak bij Di Gregorio. “'t Is een amusante kerel, houdt van lachen. Maar hij kan er tijdens de trainingen ook wel de pees op leggen. Heel intensieve trainingen, op zijn Engels zeg maar.”
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties