Maximum in gevaar voor Wevelgem en Wielsbeke

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Maximum in gevaar voor Wevelgem en Wielsbeke
Foto: © SC

Met wedstrijden bij Zottegem en tegen Evergem Center bestaat de kans dat Wielsbeke en Wevelgem City hun maximum kwijt spelen. Anderzijds wordt het uitkijken naar VG Oostende dat bij Lambusart naar een eerste zege mikt.
 
Na de recente winst op eigen veld tegen Heppignies Lambusart Fleurus kan Zottegem aan het seizoen beginnen. Tegen co-leider Wielsbeke, een beetje verrassend op die plaats, speelt de Oost-Vlaamse ploeg een tweede keer op rij op eigen veld. Bij Zottegem is men resoluut ,,we gaan voor een 6 op 6’’.
 
Wevelgem mag het ook in eigen huis proberen om dat maximum verder aan te dikken tegen Evergem Center. De traditie zegt dat City nog nooit verloor tegen de Oost-Vlamingen. Reden genoeg om voluit voor die driepunter te gaan. Een Evergem dat met een 1 op 6 maar karig werd beloond in twee goede wedstrijden. Als Center zijn start niet volledig wil missen is een driepunter broodnodig. Feit blijft wel dat de geel-roden kampen met een scoreprobleem. Het groepsgevoel, het sterke punt van Evergem, kan dit probleem helpen oplossen.
 
Het duel tussen URS Centre en Gent-Zeehaven wordt de wedstrijd van twee recente verliezers. De Henegouwse ploeg laveert in de middenmoot terwijl de Gentse Ratten met 1 op 6 nog altijd sip kijken. Op Centre wordt het in ieder geval aartsmoeilijk om punten te grabbelen.
 
De wedstrijd tussen Sint Eloois-Winkel en WS Lauwe is wellicht de blikvanger in West-Vlaanderen. Vorig week liet Winkel een knappe indruk bij Gent-Zeehaven terwijl Lauwe vorige week zijn eerste competitiezege boekte. Wie dit duel wint kan, in het beste geval, een gooi doen naar de top.
 
Sint Gillis-Waas krijgt Diksmuide op bezoek en wil zich herpakken na de zware nederlaag van vorige week. De West-Vlamingen blijken nog niet op toerental te draaien. Hopelijk gebeurt dat wel en dan zou Sint Gillis raar kunnen opkijken.
 
Revelatie Izegem neemt het op eigen veld op tegen neo-vierdeklasser Houdinois. De Henegouwers gaven vorige week Sint Gillis een koekje van eigen makelij. Op eigen veld zal allicht Izegem zich niet willen laten verrassen hoewel oppassen de boodschap blijft.
 
Eendracht Zele doet tegen rode lantaarn SV Rumbeke een gooi naar de topvijf. Wie Oostende kan kloppen moet ook in staat zijn om wankele bezoekers naar de slachtbank te leiden. Alhoewel, want het gif zat al vaker in de staart. Trouwens ook een verwittigde ploeg is het dubbele van zichzelf waard.
 
Tenslotte wordt het dringend tijd dat kandidaat-kampioen VG Oostende zijn imago begint op te kalefateren. Dat kan de kustploeg trachten uit te voeren bij Lambusart die nu al weet dat vierde klasse anders is dan  provinciale voetbal.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties