Behoudt Palermo het maximum?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Behoudt Palermo het maximum?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de vierde speeldag van de Serie A zoekt Inter bevestiging voor de goede prestatie van woensdag. Chievo kompt op bezoek en mag de Nerazzurri niet voor problemen plaatsen. Milan wacht een lastige verplaatsing naar Livorno. Ook Roma en Palermo spelen buitenshuis. Roma neemt het op tegen Parma, dat de punten dringend nodig heeft en Palermo probeert zijn maximum te verdedigen op het veld van Empoli.

Vieira (foto) is geschorst na zijn rode kaart in Rome en wellicht komt ook kersvers vader Ibrahimovic niet aan de aftrap. Figo, die woensdag op de bank startte, loopt er wellicht weer bij. In doel is Mancini er nog niet uit wie van Toldo of Julio Cesar nu eigenlijk het nummer 1 verdient. Chievo's seizoen is er tot nu toe niet één om in te kaderen: uitschakeling in de CL-voorronde, 2-0 verloren in de eerste ronde van de UEFA-cup en slechts 1 op 9. De ploeg mist spits Amauri, die naar Palermo vertrok, heel erg.

Coach Arrigoni van Livorno noemde Milan deze week 'de beste ploeg van de wereld' maar hoopt toch op puntengewin van zijn ploeg. Dat is ook dringend nodig want de Amaranto telt slechts 1 schamel punt. Om de pletwals tegen te houden denkt Arrigoni aan een stevig middenveld in steun van 'Mister Livorno' Cristiano Lucarelli. Bij Milan is het gissen naar de startende elf, want Ancelotti blijft zijn turnover vrolijk verder zetten.

Palermo verdedigt de leidersplaats in Empoli. De thuisploeg verloor nog niet en gelooft in zijn kans tegen een Palermo, dat aanvallend uitstekend voor de dag komt maar verdedigend toch al heel wat steken liet vallen. Bij de leider behoudt Agliardi, ondanks zijn fenomenale blunder tegen Catania, wellicht zijn plaats tussen de palen. Vooraan wordt het rekenen op Amauri: de Braziliaan verkeert in een bloedvorm en vindt zijn maatje Di Michele steeds beter. De thuisploeg hoopt dat spelmaker Vannucchi, ex-Palermo, fit raakt.

AS Roma wil in Parma de nederlaag tegen Inter uitwissen. Dat zal zonder de geblesseerde Mancini (foto) moeten gebeuren. De Braziliaan viel uit tegen de Nerazzurri en ligt nog een tijdje in de lappenmand. Ook Taddei raakt niet speelklaar zodat de spoeling vooraan dun wordt. Parma telt nog maar 1 punt maar de kalender was hen niet echt gunstig gezind met wedstrijden tegen Milan, Fiorentina en nu Roma. De Gialloblu vonden nog maar 1 keer de weg naar doel en vooral daar knelt het schoentje. Met heimwee wordt teruggedacht aan de tijden van Gilardino, Adriano en Crespo.

Na Palermo - Catania staat een speeldag later alweer een Siciliaanse derby op het programma: Catania neemt het thuis op tegen Messina, verrassend 2e in de stand. De thuisploeg deed het niet onaardig in Palermo maar speelde verdedigend te slap om iets te halen. Toch behoudt coach Marino waarschijnlijk zijn basisploeg. Het wordt opletten voor bezoekende spits Riganó, die bijzonder goed op dreef is.

De andere wedstrijden van de vierde speeldag:

Ascoli - Sampdoria
Lazio - Atalanta
Reggina - Torino
Siena - Cagliari
Udinese - Fiorentina   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties