Viborg zakt steeds verder weg

viki meeuwis

Zaterdag en zondag werd de elfde speeldag in de Deense eerste klasse afgewerkt. Daarbij stond ook de topper tussen FC Kopenhagen en Brøndby op het programma, of anders gezegd: de slag om Kopenhagen.

AaB – FC Nordsjælland: 0-3
AaB heeft lange tijd aan de leiding gestaan maar de laatste weken beginnen ze weg te zakken en ook zaterdag was het niet anders. FC Nordsjælland bracht hen een zware 3-0 nederlaag toe. Op het half uur kon Michael Ribers er al 1-0 van maken. In de tweede helft konden Jukka Santala en en Morten Nordstrand de stand op 3-0 brengen.

Silkeborg IF- OB: 0-1
Zondag speelde OB uit bij Silkeborg en won met het kleinste verschil: 1-0. OB heeft een goed excuus voor deze magere zege; eerder deze week wipten ze Herta Berlijn uit de UEFA-beker en dat liet blijkbaar zijn sporen na.
OB begon het beste aan de wedstrijd en zette meteen druk op de thuisploeg. Het duurde ongeveer twintig minuten vooraleer Silkeborg beter in de wedstrijd kwam. Het was wachten tot in de tweede helft vooraleer het enige doelpunt van de match viel. Enkele minuten na de pauze kreeg Silkeborg een paar goede kansen maar telkens stond keeper Arek Onyszko in de weg. Met tien minuten gespeeld kreeg Kim Christensen de bal te pakken en schoot die recht in doel. OB komt door deze overwinning op de tweede plaats in het klassement.

Viborg – Esbjerg: 0-4
Viborg glijdt steeds verder weg en ook zondag was het niet anders. Jesper Bech kon twee keer scoren. Daardoor komt hij op gelijke hoogte met Christian Olsen van FC Midtjylland, in de topscorerslijst. Beiden hebben zeven goals op hun conto staan. Bech bracht Esbjerg na 25 minuten op voorsprong. Vlak voor de pauze kon Demba-Nyrén er 2-0 van maken. Na de rust werd de beproeving voor Viborg enkel groter. Met amper twee minuten na de rust kon Bech de 3-0 vastleggen. Niki Zimling kon in de 67e minuut de eindstand op 4-0 brengen. Deze nederlaag is een slechte zaak voor Viborg dat steeds verder richting degradatie wegzakt.

Vejle BK – AC Horses: 2-2
Vejle ging zondag op zoek naar zijn eerste zege dit seizoen maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een gelijkspel tegen Horsens. Al na zes minuten kon Sladan Peric op voorsprong brengen na een corner. Ook het volgende doelpunt, ditmaal voor Horsens, kwam er via een hoekschop. Eerst schoot Marvits de bal op de dwarslat maar Macena kon de bal in de rebound toch binnenkrijgen. Een kwartier in de tweede helft kon Balling de thuisploeg op 2-1 brengen. Twee minuten van het einde kon Macena zijn tweede van de avond binnenwerken maar moest even later het veld verlaten met rood na een al te drieste tackle. Vejle blijft rode lantaarn met twee punten uit elf wedstrijden.

FC Midtjylland – Randers FC: 2-1
Bij Randers stond oudgediende Stig Tøfting terug in de basis na een langdurige blessure. De bezoekers konden net 52 minuten stand houden maar dan was het gedaan met het verzet. Midtjylland kon in het eerste kwartier drie goede kansen versieren maar miste scherpte in de afwerking. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een brilscore de rust in. Zeven minuten na de pauze kon Dennis Sørensen voor het eerste doelpunt zorgen. Randers begon daarna het tempo op te trekken. Dit zorgde er ook voor dat er meer gaten in hun verdediging kwamen. In de 72e minuut kon Frank Kristensen de thuisploeg op een 2-0 voorsprong brengen. Slechts een minuut later kon Møller Pedersen met een afstandsschot de eindstand op 2-1 terugbrengen.

FC Kopenhagen – Brøndby: 1-0
Fredrik Berglund kon het enige doelpunt van de wedstrijd scoren en bracht daarmee de landskampioen op de eerste plaats in de SAS-Ligaen.
Brøndby begon het best aan de match maar dat zou van korte duur zijn. Marcus Allbäck zette de verdediging van Brøndby voortdurend zwaar onder druk. Hij kon verschillende keren kopbalduels winnen en kwam verschillende keren tot kort voor het doel. In de 35e minuut stuurde scheidsrechter Vollquarz de keeper van de bezoekers, Mark Howard met twee gele kaarten en dus rood van het veld, na een onnodige harde tackle op Atiba Hutchinson. Brøndby moest dus met tien man verder. Kopenhagen nam van dan af het heft in handen, Brøndby was op de counter aangewezen. Bij de rust stond het nog 0-0.

Na de rust verhoogde Kopenhagen de druk nogmaals en kon Brøndby slechts vijf minuten stand houden. Oscar Wenz met een hard schot dat de paal trof, Fredrik Berglund kon er in de rebound alsnog 1-0 van maken. Brøndby kwam de eerste veertig minuten in de tweede helft nooit tot een echte kans. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de bal bij Thomas Rasmussen terecht en mikte meteen op doel. Keeper Jesper Christiansen kon nog nipt redding brengen.
Met deze zege komt Kopenhagen terug aan de leiding, terwijl Brøndby met een vijfde plaats moet tevreden zijn.